avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate alkalina

Activitate alkalina

birouavocatura a scris:

Buna ziua!
Motivele de divort nu au nicio legatura cu partajul.
Asa se face ca indiferent de cat de mult bei, legea prezuma ca bunurile dobandite in timpul casatoriei tot comune sunt (art. 30/ Codul familiei nu face nicio exceptie in functie de cantitatea de alcool consumata).
Prin urmare, la partaj nu are cum sa fie avantajata de instanta.
Atentie! Poate fi din nou avantajata de avocat! Fosta sotie poate fi invatata sa ceara o cota mai mare din bunuri decat cea de 1/2, motivand ca fostul sot contribuia cu veniturile sale mai putin la cumpararea lor si mai mult la cumpararea de alcool.
La partaj, unul din soti va cere sa i se atribuie apartamentul, urmand sa-l despagubeasca pe celalalt in bani cu 1/2 din valoare(se numeste sulta).
Daca niciunul din ei nu are bani sa plateasca sulta, instanta va trimite dosarul catre un executor judecatoresc care va vinde apartamentul si va imparti banii (solutie dazavantajoasa pentru amandoi, intrucat se va vinde sub pretul pietei si din pret se vor retine si cheltuielile cu executorul).
Cu stima,
av. Silviu Serban

1.Daca nici unul dintre soti nu vrea sa paraseasca apartamentul si fac cerere sa li se atribuie locuinta in instanta?
2.Decat sa vanda expertul sub pretul pietei, pot sa-si plateasca sotii intre ei o valoare deasemenea mai mica decat pretul pietei?
avluci a scris:

alkalina a scris:

Intrebare suplimentara: in ce masura poate fi luata in calcul contributia copiilor majori la 'cheltuielile casei" (burse studentesti, salarii) de 15 ani incoace din totalul de 35 de ani de casnicie a parintilor?

Cheltuielile casei nu au absolut nici o relevanta asupra procesului de partaj.

Nici atunci cand copii platesc TOTUL: intretinere, utilitati, impozite?
Cand anume poate fi facuta acesta cerere de iesire din indiviziune? Cat dureaza apoi impartirea cotelor?
Intrebare suplimentara: in ce masura poate fi luata in calcul contributia copiilor majori la 'cheltuielile casei" (burse studentesti, salarii) de 15 ani incoace din totalul de 35 de ani de casnicie a parintilor?
avokitten a scris:

sa faca partajul si chiar daca ea ramane cu gars., el sa ceara sa fie despagubit pe partea lui, la valoarea de piata.

av. vasilescu

Exista o persoana / instituie autorizata sa stabileasca care e valoarea apartamentului?
Sau cel interesat sa ramana in apartament are mana libera sa "aleaga" oferta cea mai mica (deloc dezinteresata), ca abia apoi sa imparta 50-50% cu celalalt sot? (am vazut un asemenea santaj intre mostenitori)
Exista un termen legal in care
1. fie se face vanzarea apartamentului, respectiv impartirea sumei rezultate din vanzare
2. fie este despagubit cel care paraseste apartamentul cu cota ce ii revine?

Răspuns la discuția divort
Va multumesc ptr sfaturi !
Probabil ca in mesajul anterior m-am exprimat gresit (evident ca un avocat stie cel mai bine sa puna problemele in discutie :) ).
Mi se parea aiurea sa scriu "culpa comuna" si cererea sa o semnez doar eu, din moment ce amandurora ne e clar ca e mai bine separat.
Cat priveste copilul ... e mult mai comod sa stea deoparte, sa priveasca, sa se prefaca preocupat de profesie chiar si acasa, sa dea lectii din auzite si sa debusoleze copilul facand si vorbind exact pe dos decat o fac eu (din seria lunga de lupte tacute cu nervii mei). De aceea nici nu au fost "negocieri in privinta custodiei.
Cat priveste martorul ... nu vad cine si ce ar putea declara in cunostinta de cauza, din moment ce ne-am izolat cu atat mai mult cu cat ruptura dintre noi era mai evidenta.
Prin urmare formulez in cerere ca EU doresc divortul din culpa comuna? Fara sa imi motivez cererea? Mentionez ca AMANDOI vrem desfacerea casatoriei.
Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune.
Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca minorul sa ramana cu mine, iar tatal sa il viziteze cu acordul si in prezenta mea, data fiind varsta copilului.
Care este procedura cea mai "civilizata"?
Discuție divort
Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune.
Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca minorul sa ramana cu mine, iar tatal sa il viziteze cu acordul si in prezenta mea, data fiind varsta copilului.
Care este procedura cea mai "civilizata"?