Buna ziua!
Motivele de divort nu au nicio legatura cu partajul.
Asa se face ca indiferent de cat de mult bei, legea prezuma ca bunurile dobandite in timpul casatoriei tot comune sunt (art. 30/ Codul familiei nu face nicio exceptie in functie de cantitatea de alcool consumata).
Prin urmare, la partaj nu are cum sa fie avantajata de instanta.
Atentie! Poate fi din nou avantajata de avocat! Fosta sotie poate fi invatata sa ceara o cota mai mare din bunuri decat cea de 1/2, motivand ca fostul sot contribuia cu veniturile sale mai putin la cumpararea lor si mai mult la cumpararea de alcool.
La partaj, unul din soti va cere sa i se atribuie apartamentul, urmand sa-l despagubeasca pe celalalt in bani cu 1/2 din valoare(se numeste sulta).
Daca niciunul din ei nu are bani sa plateasca sulta, instanta va trimite dosarul catre un executor judecatoresc care va vinde apartamentul si va imparti banii (solutie dazavantajoasa pentru amandoi, intrucat se va vinde sub pretul pietei si din pret se vor retine si cheltuielile cu executorul).
Cu stima,
av. Silviu Serban
alkalina a scris:
Intrebare suplimentara: in ce masura poate fi luata in calcul contributia copiilor majori la 'cheltuielile casei" (burse studentesti, salarii) de 15 ani incoace din totalul de 35 de ani de casnicie a parintilor?
Cheltuielile casei nu au absolut nici o relevanta asupra procesului de partaj.
sa faca partajul si chiar daca ea ramane cu gars., el sa ceara sa fie despagubit pe partea lui, la valoarea de piata.
av. vasilescu