Buna ziua. Am rezolvat in cele din urma cu președintele. Am obținut semnăturile necesare însă acum problema este administratorul care nu dorește a îmi semna una dintre hârtii și in plus ștampila asociației este la dansul și nu dorește sa o folosească susținând ca președintele a semnat in mod ilegal fără a convoca comitetul care abia apoi in urma votului pro se poate convoca adunarea generală care hotărăște ca eu îmi pot monta centrala. El tot susține ca legea 325 din 2006, articolul 30 susține ca trebuie convocată adunare generală pt fiecare centrala pusă in bloc. Cum as putea obține o validare oficială dacă este suficientă decizia inițială când sa montat coloana și centralele in apartamentele și nu este nevoie ca aceasta decizie sa fie luată de fiecare data pt fiecare apartament ? Mulțumesc mult de informații
"Daca exista deja montata o centrala individuala in imobil nu mai este necesara hotararea A.G., numai acordul presedintelui si al proprietarilor ap.invecinate( sus-jos,st.-dr.),"
este cumva o lege / baza legala unde este stipulat acest lucru ? miar fi de folos, sunt intro situatie de genul implicat in momentul de fata
Trec printr-o situatie foarte stresanta si as dori ajutorul cuiva cu orice fel de informatie.
Am achizitionat un apartament intr-un bloc vechi unde exista deja 2 persoane debransate care au montate centrale termice.
Am dorit sa fac si eu acest lucru, am obtinut semnaturile celor 2 + semnaturile vecinilor ( sus, jos, stanga, dreapta ) tot ce mai am nevoie este semnatura presedintelui.
Aici apar problemele, domnul presedinte nu vrea sa imi semneze ce am nevoie ca sa nu 'isi puna blocul in cap', prima data mia solicitat ca comitetul executiv ( 4 persoane + dansul ) sa imi semneze un accord scris si semnat in baza caruia el sa imi dea semnatura necesara. Aceste persoane din comitet nu doresc sa imi semneze si imi solicita sa il fac pe presedinte sa invoce o adunare generala in care sa se voteze daca pot sa imi pun centrala ( scopul lor fiind totodata o disputa cu presendintele vrand sa il dea jos din functie iar acesta neevrand sa invoce adunarea stiind acest lucru ). Prima mea intrebare este .. trebuie facut acest lucru ? asociatia de proprietari trebuie sa voteze ca eu sa imi pun centrala cand in bloc sunt deja 2 apartamente care au ? Doar presedintele poate convoca aceasta adunarea generala ? Daca nu este nevoie de aceasta adunare generala si presedintele nu vrea sa imi semneze din x motive ce pot face eu in acest sens ? Am mai vorbit cu diverse persoane care miau spus ca nu este nevoie de adunare generala, ca a fost utila doar in momentul in care au demarat procesul cele 2 apartamente in urma careia sa si montat acea teava de gaze pe scara. Am anuntat presedintele de acest lucru care apoi mia solicitat sa fac un tabel in care sa obtin 50% + 1 semanturi ale locatarilor pt a imi da el semnatura. Dupa alte discutii cu o firma ce are in putere aceleasi drepturi ca un administrator ( nu stiu sa va zic mai multe, o cunstinta a discutat cu acestia ) am fost informat ca este suficient presentintele sa semneze si atat. Cand lam anuntat acesta mia zis ca nu semneaza pana nu ii aduc o baza legala ca dovada ca el nu stie legile si nu semneaza ca 'primarul'. Rugamintea mea ce mai mare ar fi daca puteti sa ma ajutati cu o lege ceva sa pot arata sa il multumesc pe omul asta. Multumesc mult de intelegere.