avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate MURO

Activitate MURO

Răspuns la discuția Unic asociat angajat cu 2 ore
Buna seara. Pot sa te contrazic prin experienta trecuta cu ITM-ul acum citiva ani in urma. Pe scurt cind au dat legea ca unicul angajat se poate angaja in societate m-am angajat. Pe vremea aceea se platea un comision la ITM pentru ca tineau eu evidenta in cartile de munca care era appx. daca imi aduc aminte 5 lei. Dar.... Sa platesc cei 5 lei banca prin operatiunea bancara imi mai luau 7 lei. Atunci m-am gandit sa platesc pe un an in avans acel comision. GRESIT. TOTAL GRESIT. Deoarece in 2 zile dupa plata am fost sunat - exact cum a-ti spus - de catre inspectorii ITM ca vin in control. Am aflat in timpul controlului ca motivul lui a fost SUSPICIUNEA PLATII IN AVANS PE INTREGUL AN AL COMISIONULUI. Deci eram suspect. Eeee acum cu noua lege part time e posibil sa fiu INCULPAT .
da, dupa ora 10 pot desfasura activitati la sediul societatii dar care nu sunt cuprinse in fisa postului a angajatului . in cazul meu conducator de unitate cu atributiunile din fisa postului.
atributiuni din fisa postului angajatului pe care o sa le reduc la una sau maxim 2 astfel incat sa nu prea aiba tangenta cu activitatea desfasurata curent in societate.
Ok. Revin dupa vizita la oficiul juridic al ITM-lui care dupa cum am spus mai devreme ....nu prea au habar. Pe scurt m-au informat ca in cazul meu in timpul orelelor din contract trebuie sa fac exact ce am in fisa postului iar dupa aceste ore sa fac orice altceva , sau sa-mi fac contract de munca de 8 ore, sau sa ma concediez si sa-mi platesc separat prin contract darile. Oficiul juridic mi-au spus ca agentii de control ai institutiei nu crede ca imi vor aplica sanctiuni in cazul in care sunt " prins " dupa orele de program dar trebuie bine-nteles sa am semnate programul de lucru, condica de prezenta si restul actelor doveditoare ca angajat si unic asociat.
multumesc frumos pentru linkurile trimise pentru studiu. le citisem in mare parte anterior deschiderii intrebarii mele . Dar nu ma ajuta aproape deloc in cazul meu descris in cele 2 postari si in noua modificare a legii cea privind contactele part time - cazul meu avad cele 2 calitati - angajat cu 2 ore si unic asociat . Pe scurt am voie sa fiu si sa prestez activitati in cadrul societatii inainte sau dupa orele declarate in contractul individual de munca - cele 2 ore ?
multumesc

p.s. o sa-mi fac timp sa ajung pina la ITM sa fac si acesta intrebare. dar ... iar DAR... la nivelul de pregatire pe care il au si legea care lasa loc de intepretare nu am prea mari sperante.
Ma bucur ca se incearca rezolvarea problemei mele, sincer sunt multi ca mine in aceeasi situatie, dar ...... Se incepe cu o intrebare . Bun. Cum am spus sunt si angajat cu 2 ore de la ora 8 la ora 10 conform contract individaul de munca in care sunt trecute ce activitati trebuie ca angajat sa prestez. Aceste activitati se pot executa incepind de la ora 8 si se pot termina pina la ora 10 - ora pina la care sunt angajat, am tricou cu angajat - sau din diferite motive nu se pot termina la ora 10 fix. La ora 10 dau tricoul de angajat jos si pun camasa de PATRON si eventual continui treaba angajatului sau prestez alte activitati care pot sau nu fie trecute in contractul individual de munca al angajatului . Durata poate fii de la ora 10:05 pina la 08 a doua zii , cind revine angajatul bine-nteles cu tricoul din dotare ( teoretic se poate intimpla ) .
Ce fac? Ori imi schimb incadrarea in contractul individual de munca in femeie de servici - si fac curatenie intre 8 si 10 ca sa nu aduc atingere activitatii de publicitate pe care o s-o desfasoare patronul ? Sau ma dau afara si-mi fac contacte individuale la sanatate si pensie?
Greu , greu cu legislatia facuta pe picioare.
Multumesc
DECI.... Unic asociat angajat in firma cu contract partial de munca de 2 ore. Program de la 8-10 . Firma care nu desfasoara activitate cu publicul cii se adreseaza numai persoanelor juridice in domeniul publicitatii. Ce se intimpla in cazul in care sunt la birou dupa ora 10? De la 8 la 10 este angajatul care termina sau nu ce are de facut dupa care vine unicul asociat care termina sau nu ce a inceput angajatul sau face cu totul alte treburi. Astia cum le zice INSPECTORI ITM in cazul in care vin sa verifice daca unicul asociat lucreaza fara forme legale si/ sau nu respecta programul angajatului, daca ii plateste orele suplimentare, etc ii poate amenda pe vre-unul din ei - asociat unic care este acelasi cu angajatul? Sau invers.
Am o mare dilema pe care trebuie sa o clarific rapid deorece noile reglementari imi cresc tensiunea . Si nu numai.
Multumesc
buna ziua !
am si o problema legata de rds&rcs si anume cu serviciul rdstel .
1. perioada de facturare - conform sitelui si al contractului semnat ei - rds& rcs se obliga se factureze in primele 5 ( cinci ) zile ale lunii contravaloarea serviciilor de voce prestate in luna anterioara ! toate facturile au date peste data de 15 ale lunii !
[ link extern ]
2.se poate factura dupa o perioada de un an jumatate in urma ( 03.2007 - 10.2007 ) a convorbirilor - trafic voce ?
scuza lor este ca au uitat sa factureze si si-au amintit acum ! conditii in care eu sunt un utilizator de buna credinta cu plata facturilor la zii !
3.pot face reclamatii sau sesizari in numele sotiei ( contract pe numele ei ) ?! sotul si sotia au aceleasi drepturi in cazul contractului de la rds ? juristul de la rds & rcs imi trasmite scris ca nu am acest drept !
4.in conditile de mai sus descrise pot face ceva legal - sa-i dau in judecata pentru nerespectarea contractului si a facturarii abuzive - zic eu - ? cred ca ar trebui sa fie cineva primul dupa care sa fie urmat de cel putin 10% din abonatii lor si sa-i vedem atunci " pe unde scot camasa " cu toate daunele cerute !!

multumesc