avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unic asociat angajat cu 2 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unic asociat angajat cu 2 ore

DECI.... Unic asociat angajat in firma cu contract partial de munca de 2 ore. Program de la 8-10 . Firma care nu desfasoara activitate cu publicul cii se adreseaza numai persoanelor juridice in domeniul publicitatii. Ce se intimpla in cazul in care sunt la birou dupa ora 10? De la 8 la 10 este angajatul care termina sau nu ce are de facut dupa care vine unicul asociat care termina sau nu ce a inceput angajatul sau face cu totul alte treburi. Astia cum le zice INSPECTORI ITM in cazul in care vin sa verifice daca unicul asociat lucreaza fara forme legale si/ sau nu respecta programul angajatului, daca ii plateste orele suplimentare, etc ii poate amenda pe vre-unul din ei - asociat unic care este acelasi cu angajatul? Sau invers.
Am o mare dilema pe care trebuie sa o clarific rapid deorece noile reglementari imi cresc tensiunea . Si nu numai.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
MURO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 19 August 2017
In c.i.m., aveti prevazuta si repartizarea programului de munca ?
Ma bucur ca se incearca rezolvarea problemei mele, sincer sunt multi ca mine in aceeasi situatie, dar ...... Se incepe cu o intrebare . Bun. Cum am spus sunt si angajat cu 2 ore de la ora 8 la ora 10 conform contract individaul de munca in care sunt trecute ce activitati trebuie ca angajat sa prestez. Aceste activitati se pot executa incepind de la ora 8 si se pot termina pina la ora 10 - ora pina la care sunt angajat, am tricou cu angajat - sau din diferite motive nu se pot termina la ora 10 fix. La ora 10 dau tricoul de angajat jos si pun camasa de PATRON si eventual continui treaba angajatului sau prestez alte activitati care pot sau nu fie trecute in contractul individual de munca al angajatului . Durata poate fii de la ora 10:05 pina la 08 a doua zii , cind revine angajatul bine-nteles cu tricoul din dotare ( teoretic se poate intimpla ) .
Ce fac? Ori imi schimb incadrarea in contractul individual de munca in femeie de servici - si fac curatenie intre 8 si 10 ca sa nu aduc atingere activitatii de publicitate pe care o s-o desfasoare patronul ? Sau ma dau afara si-mi fac contacte individuale la sanatate si pensie?
Greu , greu cu legislatia facuta pe picioare.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
MURO, utilizator
multumesc frumos pentru linkurile trimise pentru studiu. le citisem in mare parte anterior deschiderii intrebarii mele . Dar nu ma ajuta aproape deloc in cazul meu descris in cele 2 postari si in noua modificare a legii cea privind contactele part time - cazul meu avad cele 2 calitati - angajat cu 2 ore si unic asociat . Pe scurt am voie sa fiu si sa prestez activitati in cadrul societatii inainte sau dupa orele declarate in contractul individual de munca - cele 2 ore ?
multumesc

p.s. o sa-mi fac timp sa ajung pina la ITM sa fac si acesta intrebare. dar ... iar DAR... la nivelul de pregatire pe care il au si legea care lasa loc de intepretare nu am prea mari sperante.
In speta, dupa ora 10 , va puteti desfasura activitatea in societate ca si asociat unic. (opinia mea)
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Acte in cazul unui control itm SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Ce acte trebuie sa avem in cazul unui control Itm? Multam! (vezi toată discuția)
Contract part time magazin alimentar olgamisty olgamisty Consultanta pe care o solicit se refera la numarul de ore ce trebuie sa le contina 2 contracte de munca part time (2 angajati) pentru a acoperi programul ... (vezi toată discuția)
Director general - functie obligatorie intr-o societate??? dan1111 dan1111 Fac parte dintr-o societate comerciala (SRL) cu 2 actionari - ambii administratori. In organigrama societatii este obligatoriu sa existe functia de director ... (vezi toată discuția)