avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FACTURARE RDSTEL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FACTURARE RDSTEL

buna ziua !
am si o problema legata de rds&rcs si anume cu serviciul rdstel .
1. perioada de facturare - conform sitelui si al contractului semnat ei - rds& rcs se obliga se factureze in primele 5 ( cinci ) zile ale lunii contravaloarea serviciilor de voce prestate in luna anterioara ! toate facturile au date peste data de 15 ale lunii !
[ link extern ]
2.se poate factura dupa o perioada de un an jumatate in urma ( 03.2007 - 10.2007 ) a convorbirilor - trafic voce ?
scuza lor este ca au uitat sa factureze si si-au amintit acum ! conditii in care eu sunt un utilizator de buna credinta cu plata facturilor la zii !
3.pot face reclamatii sau sesizari in numele sotiei ( contract pe numele ei ) ?! sotul si sotia au aceleasi drepturi in cazul contractului de la rds ? juristul de la rds & rcs imi trasmite scris ca nu am acest drept !
4.in conditile de mai sus descrise pot face ceva legal - sa-i dau in judecata pentru nerespectarea contractului si a facturarii abuzive - zic eu - ? cred ca ar trebui sa fie cineva primul dupa care sa fie urmat de cel putin 10% din abonatii lor si sa-i vedem atunci " pe unde scot camasa " cu toate daunele cerute !!

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 20:13, 15 Iulie 2008
1. Verificați dacă pe perioada în cauză nu vi s-a emis anterior o factură, astfel încât să vi se perceapă o plată dublă.
2. Apoi citiţi cu atenţie clauzele contractului. Dacă în contract nu se stipulează un termen de prescripţie a facturării convorbirilor telefonice, iar pentru acea perioadă nu s-a achitat costul convorbirilor deoarece nu s-a facturat, atunci plata trebuie efectuată.
3. Sesizările/reclamaţiile pot fi făcute numai de către partea care a semnat contractul, astfel că, în mod corect dv. nu aveţi nici o calitate.
4. Nu. Nu este vorba despre o facturare abuzivă atâta timp cât nu s-au facturat şi achitat acele convorbiri! Aşa cum am arătat mai sus, ei pot să vă factureze convorbirile şi după termenul de 15 zile menţionat în contract, dacă nu se stipulează în mod expres că, după expirarea acestui termen de 15 zile, furnizorul de serviciu de telefonie nu mai are dreptul de a factura şi încasa contravaloarea acestor servicii. ;)
De ce spui tu ca trebuie un termen de prescriptie a facturarii in contract?
De ce nu e cel deja aratat acolo un termen de decadere si atunci, in lipsa facturarii in perioada respectiva, si-a pierdut dreptul de a factura.
Sincer, mie asa imi pare. Dar e ciudat in mod evident, caci ce faci atunci daca ai folosit serviciul si nu il platesti ca ti-a facturat pe 10? E un fel de imbogatire fara justa cauza pentru client atunci?

Eu nu inteleg care sunt problemele daca factureaza peste 2 ani... si eu am primit asemenea facturi si ce nu mi-as dori ca toti furnizorii mei de srvicii sa-mi factureze la cateva luni sau ani! In primul rand, obtin o folosinta gratuita a banilor, macar atat! :D
Nici nu m-am deranjat sa-mi citesc si contractul, nu m-a deranjat deloc! Mai nou, nu primesc facturi! :)) De vreun an! PLatesc insa considerabil mai putin ca la Romtelecom, serviciile sunt bune, m-au tratat bine, desi tot aud ca as cam fi singura, nu ma deranjeaza! Eu am ceea ce platesc si-mi ajunge.

Apoi, daunele care se cer intr-un proces trebuie dovedite, nu se trezeste oricine ca da in judecata si cere sute de milioane daune! Ca ar fi pline instantele de oameni care ar vrea sa se imbogateasca!
eu spun ca daca nu s-a factrat la timp serviciul si nu a intervenit prescriptia, exista temei pt facturare.
daca se dovedeste o facturare dubla trebuie dovedita.
daca este o incalcare a clauzelor contractuale, este temei pt o actiune in justitie.
ce vi se potriveste aici?
3.pot face reclamatii sau sesizari in numele sotiei ( contract pe numele ei ) ?! sotul si sotia au aceleasi drepturi in cazul contractului de la rds ? juristul de la rds & rcs imi trasmite scris ca nu am acest drept !
doar titularul contractului poate face demersurile fata de furnizorul serviciilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie rcs-rds corneliamerlea corneliamerlea In octombrie 2007 am incheiat un contract cu RCS_RDS,pe un an de tv,tel si net,pe numele meu! In martie 2008 am plecat in strainatate si sotul meu(mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de mentenanta - televiziune, telefonie gnicolae gnicolae http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/rcs-rds-amendata-cu-300-000-de-lei-199764.html RCS & RDS a fost amendată de Autoritatea Naţională pentru ... (vezi toată discuția)
Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)