avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate Ro_land

Activitate Ro_land

Răspuns la discuția Regimul bonusului de fidelitate
Multumesc de raspuns dar as dori explicatii mai detaliate ca sa inteleg 100%.
Cine decide cum se da acest bonus (este un bonus unic care se da odata conform unei anexe la contractul de munca)?
Daca este sa ma gandesc logic, ar trebui sa se dea "separat". Intreb si eu inca odata: ce inseamna separat dpdv legal?
Am un contract clauza de fidelitate (ca angajat la firma X) prin care se specifica faptul ca voi primi suma de 2500 euro (brut, cred eu desi nu se specifica) daca stau la firma X 5 ani de zile. Intrebarea mea este cum se impoziteaza si ce alte contributii se platesc din aceasta suma (bruta) si in final cat imi ramane mie net (cat iau in mana)?
Va multumesc!
Pot sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului si sa lucrez cu plata cu ora ( profesor, 10 ore/sapt.) in acelasi timp?
S-a motivat o neintelegere intre firma si banca. Oricum am decis sa merg pe mana firmei din motive obiective.
Firma a inteles sa rezolve situatia prin a inmana cardurile la toti angajatii (aici iarasi sunt in dubii in legatura cu codul pin etc., care circula din mana in mana fara nici o semnatura a beneficiarului) iar cei care nu sunt de acord, sa nu le accepte. Firma va plati datoriile create catre banca.
Totusi, unii angajati vor avea card fara nici o semnatura...
Sincer nu stiu ce card este pentru ca in mana nu am primit niciun card, nicio informatie legata de existenta acestora pana acum si cardurile au fost create inca din data de 12.06.2008. Cererile pentru carduri au fost impartite catre angajati, dar in urma unor neintelegeri acestea nu au fost semnate si nu au fost predate la banca. Ma indoiesc ca un administrator de firma poate sa semneze in locul a cativa zeci de angajati. Din cate stiu este nevoie de semnatura personala a fiecarui beneficiar de card cum ca este de acord cu cele trecute in cerere (optiuni la cont, etc.)
In plus am impresia ca mai este si o problema de confidentialitate a datelor personale intrucat firma a pus la dispozitia bancii informatii cu privire la datele personale ale angajatilor fara consimtamantul acestora.
Ma trezesc peste noapte cu un extras de cont de la banca X pentru un cont de card de care nu stiu nimic. Este primul extras de cont de acest fel primit si care zice ca am datorii la banca, comisionul de administrare card, adica vreo 12 lei. Normal ca pe spate scrie ca de fapt datorez 25 de lei pentru descoperire de cont neautorizata. Problema este ca eu nu am semnat niciodata pentru a-mi face card la banca X.
Azi ma duc la banca si cer lamuriri. Raspuns: contul exista (in ciuda faptului ca nu am semnat nici o cerere, nimic in aceste sens), este un card de plata salariu. Ma trimit la firma unde lucrez sa lamuresc problema.
Tot ce stiu eu este ca de fapt firma dorea sa ne faca carduri pentru plata salariu. Pana la urma din cauza neintelegerilor, problema s-a amanat, nimeni dintre angajati nu a semnat hartiile. La firma descopar ca toti angajatii au primit acel extras de cont, deci si ei au card fara acordul lor (semnatura).
La banca am fost si mi-au promis ca odata ce gasesc cererea (inca nu e arhivata si e mai greu de gasit) mi-o arata sa vad cine a semnat. In schimb din cele aflate de la firma, aceasta nu a trimis niciodata acele cereri semnate.

Ce se poate face in acest caz? Mai ales ca fiind datori mai mult de 30 de zile, ne trezim si in baza de date a Biroului de Credit.
Parerea mea este ca singura vinovata este banca pentru ca a emis un card fara a avea consimtamantul beneficiarului, chiar daca a fost o neintelegere intre firma si banca.