avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Regimul bonusului de fidelitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Regimul bonusului de fidelitate

Am un contract clauza de fidelitate (ca angajat la firma X) prin care se specifica faptul ca voi primi suma de 2500 euro (brut, cred eu desi nu se specifica) daca stau la firma X 5 ani de zile. Intrebarea mea este cum se impoziteaza si ce alte contributii se platesc din aceasta suma (bruta) si in final cat imi ramane mie net (cat iau in mana)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 14:14, 3 Martie 2009
Daca suma va este introdusa in salariu esalonat sau total vi se retin aceleasi contributii ca si in cazul salariului. Daca vi se dau separat platiti numai impozitul de 16%
top dan a scris:

Daca vi se dau separat platiti numai impozitul de 16%

Puteti sa explicati cum separat??
Multumesc de raspuns dar as dori explicatii mai detaliate ca sa inteleg 100%.
Cine decide cum se da acest bonus (este un bonus unic care se da odata conform unei anexe la contractul de munca)?
Daca este sa ma gandesc logic, ar trebui sa se dea "separat". Intreb si eu inca odata: ce inseamna separat dpdv legal?
ceea ce stiu sigur este ca pt orice suma care se plateste din fondul de salarii se retin toate obligatiile mai putin in cazul exceptiilor prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din bonusul primit la disponibilizare s-a retinut contributia la somaj iar eu am primit indemnizatie. ulterior a trebuit sa restitui indemnizatia, este corect? const_57 const_57 Buna seara, In 2011 am fost disponibilizat cu un bonus in cuantum......f. mare. Pe fluturas suma este trecuta ca prima de fidelitate si este componenta a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cat de legal este ca la acordarea unei prime brute ... fbica2002 fbica2002 Buna ziua, cat de legal este ca la acordarea unei prime brute in cadrul firmei sa se ceara returnarea aceleiasi sume brute de catre anagajat (pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pe cheltuieli de judecata! atlantiana atlantiana Azi, cand mi-am luat fluturasul de salariu - la noi vin intai fluturasii, iar banii mai pe urma - am avut o surpriza. Langa salariul meu de baza, de 729, apare ... (vezi toată discuția)