avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Bună seara . Pana sa împlinească fetita mea 2 anișori, m-am angajat cu 3 luni înainte pentru a beneficia de stimulent creștere copil . Am depus actele și la scurt timp mi-a venit decizia precum ca sunt angajata cu contract determinat și mi-se va opri stimulentul . La locul de munca se reînnoiește contractul la fiecare 3 luni , însă de la 1 an va fi nedeterminat . Mai pot beneficia de stimulent dacă aduc adeverința de la locul de munca ?
Și cererea de ajutor public judiciar o pot depune la judecătorie ?

Cabinet de avocat "Elena Viorica Mavhima" a scris:

Daca este vorba de un proces civil, trebuie sa formulati in cadrul acestuia o cerere de ajutor public judiciar constand in desemnarea unui avocat din oficiu, insa trebuie sa indepliniti anumite conditii, in special legate de venit, pe care vi le va comunica instanta.
Daca insa este vorba de un proces penal, numirea unui avocat din oficiu este obligatorie in cazul infractiunilor pentru care legea prevede o pedeapsa de cel putin 5 ani sau in situatia in care instanta apreciaza ca partea nu isi poate face singura apararea.
Daca nu aveti proces pe rol si solicitati consultatii juridice, trebuie sa va adresati Baroului, anexand cererii dovezile de venit.

Bună seara . Unde pot solicita un avocat din oficiu ?
Buna seara . Fratele meu este divorțat de fosta sa soție , în urma căsătoriei a rezultat un copil . La divorț , soția a spus că copilul nu poate sta la fratele meu , fiind tatăl nostru bolnav cu Avc și mama cu diabet . Dar în cele din urmă , copilul statea la noi . Acum la înscris la cămin , vineri când iese băiatul de la cămin , îl aduce la noi de vineri până luni , tatăl fiind plecat la munca câteodată in weekend . Întrebarea mea este daca tatăl fiind plecat în interes de serviciu și părinții fiind bolnavi , este normal să îl aducă de vineri până luni ? Vă mulțumesc anticipat
Buna ziua. Fratele meu in varsta de 36 de ani, mama noastra si tatal lui au divortat. El avea varsta de 3 ani. In hotărârea judecatoreasca trebuia sa ii dea pensia alimentara. Aceasta pensie nu a fost data. Acum la varsta de 36 de ani, poate consulta un avocat sa il poată da in judecata? Mulțumesc frumos
Discuție Test adn copil
Buna seara . Ma scuzati de deranj . Am o fetita in vârsta de 10 luni . Tatal copilului spune ca nu este copilul sau si nu a contribuit absolut deloc la cresterea copilului . In iulie tatal va veni sa faca testul de paternitatea. Intrebarea mea este urmatoare , fetita va m ai putea ramane pe numele meu de familie sau sunt obligata prin legen sa ii schimb numele ?