avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate elena adina cojocariu

Activitate elena adina cojocariu

Dar gestionarul nu trebuie să aibă o evidență a bunurilor după finalizarea unui inventar? De la cine primește acea evidență?
După terminarea unei inventarieri, gestionarul bunurilor trebuie să primească o copie a inventarului finalizat. De la cine primește listele de inventar cu toate semnăturile? De la comisia de inventariere sau de la contabilitate, după valorificarea inventarului?
Are legătură primăria deoarece, conform unei sentințe judecătorești definitivă din decembrie anul trecut, are obligația de a modifica titlul de proprietate a persoanei de la care cumpăr și acest lucru este tărăgănat....ba nu este secretarul, ba nu este un membru din comisie, ba mai mult....sunt deranjați când omul întreabă de modificare.
Dacă promisiunea de vânzare cumpărare este tărăgănată de primăria pe raza căreia se află terenul promis și vânzătorul este de bună credință, ce trebuie să stipulez în cererea către o instanță judecătorească ca promisiunea să fie transformată în act de proprietate? Nu pot da în judecată proprietarul care este de bună credință și ar vrea finalizată promisiunea.
Am vrut să cumpăr un teren la marginea unui sat, în extravilan. Terenul nu era intabulat. În momentul când am vrut să îl intabulez, am descoperit că a fost împărțit de primăria comunei în extravilan și intravilan. Am făcut promisiune de vânzare cumpărare cu vânzătorul în august 2018, cu termen definitivare acte teren în august 2019. Vânzătorul a dat în judecată primăria care a fost de acord cu modificarea titlului. Sentința de modificare a titlului de primărie a fost definitivă în decembrie 2019. De atunci, primăria tergiversează modificarea titlului. Menționez că vânzătorul este de bună credință, dar mă tem că primăria nu vrea modificarea acestui titlu. Eu am adus numeroase îmbunătățiri terenului, l-am împrejmuit, am construit foișor, am pus copaci, am făcut fântână și pod la marginea proprietății. Care ar fi calea de urgentare a tranzacției.?Să dăm în judecată pe vânzător ca prin proces să se urgenteze modificarea titlului de către primărie? Să mai așteptăm? Dacă nu mai este valabilă promisiunea mai apoi?