Sotul meu lucreaza la o firma de distributie a gazelor, si periodic programul de lucru se modifica astfel: ex. de vineri pana sapt.urmatoare joi, la dispozitia angajatorului, zi si noapte. Un fel de program 'de garda' de o saptamana cu cateva ore de somn.
As vrea sa va intreb cat este de legal acest program si care sunt caile legale de contestare a acestuia.
Nu exista anexa la fisa postului/ contract de munca cu semnatura angajatului pt o baza legala a acestui tip de program.
Cu alte cuvinte, pt ca nu vor sa angajeze oameni astfel incat sa se lucreze in 3 ture, s-a creat acest program cu care angajatii sunt sau nu sunt de acord, il suporta.
Buna ziua. Angajatorul meu a decis ca structura programului de munca sa fie de 4 zile lucratoare (de luni pana joi) si vinerea, obligatoriu, sa ne luam cate o zi de concediu de odihna, din concediul aferent anului in curs, platit cu 70%. Nu s-au facut anexe la contractele de munca, decizia s-a comunicat verbal de sef. As vrea sa stiu daca deciziile luate pot fi considerate legale.
Multumesc.