avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate Catalinfreewifigratis

Activitate Catalinfreewifigratis

Buna ziua.Ma puteti ajuta cu o lamurire va rog? Eu as dori sa fac un contract cu CAS-ul pentru a ma asigura individual pentru concediul medical,gavida fiind, acel contract in care trebuie sa platesc 1% din minunul unui salar pe economie.. Intrebarea mea ar fi.....daca eu voi face acest contract si voi primi acei bani dupa ce nasc, sotul meu va mai putea primi ajutorul de insertie? El este angajat si nu stiu daca se pot sa fac si eu acel contract si in acelasi timp si el sa primeasca ajutorul de insertie. Va multumesc pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Succesiune familiara
Am inteles. Va multumesc tuturor pt raspunsuri.
Vom merge la un notariat sa vad daca rezolvam ceva, cam greu cu mostenirea. O zi frumoasa tuturor
raluk0207 a scris:

Renuntarea nu se face "in favoarea", ci se renunta pur si simplu.
Dacă frații nu vor să renunțe, dezbateti succesiunea, rămâneți cu toții moștenitori, după care mama si frații va donează dvs cotele lor din teren.

Declaratia de renuntare a mostenirii de catre frati , in favoarea mamei, este obligatorie? Alta solutie nu ar fi? Totusi nu cred ca ar vrea sa cedeze toti dreptul lor de mostenire, pt a-mi vinde mie mama apoi o bucata de teren.......
raluk0207 a scris:

Trebuie să dezbateti succesiunea după tata.
Declarația de renunțare la mostenire este totală. Deci daca frații dvs renunta, renuntarea priveste absolut tot, nu doar terenul.
Discutați întâi cu frații și în funcție de decizia lor, postati din nou și va spunem care sunt pasii urmatori.

Proprietarii terenului sunt mama si tata. Cred ca ne intelegem la un notar, dar nu stiu care ar fi pasii?? Trebuie toti copii sa cedeze partea lor din teren mamei si abia apoi ea sa imi vanda o bucata din el? Sau ar mai fi alta modalitate?

Ionut.ion a scris:

Si terenul acela apartine doar mamei dvs.?
Daca da...mergeti la un notar si va ajuta dumnealui.
Daca nu... dezbateti succesiunea in urma tatalui dvs. ( la notar-daca va intelegeti, daca nu... in instanta) si apoi mama va poate vinde partea ce revine dumneaei.

Buna ziua. Am o mare confuzie in familie. Mama vrea sa imi dea cu act de vanzare cumparare un teren, dar noi suntem 4 frati iar actele sunt pe ambii parinti dintre care tata a murit. Care sunt pasii ca sa intru in posesia terenului? Cam ce costuri ar fi? Cat timp dureaza finalizarea actelor? Va multumesc