Cunoștința mea s-a adresat instanței, a câștigat procesul in anul 1998 in baza legii 169/1997 , și altul in 2000 in baza legii 1/2000, eu mă rog de Prefectura sa ii trimita dosarele la ANRP , pentru ca aceasta cunostinta a mea este singura si batrana, si din pacate prefectura nu le-a trimis dosarele din anul 1998 , respectiv 2000. Una din primarii zice de ani de zile ca face lucrari de cadastru ca sa identifice suprafete disponibile, dar de 22 de ani tot face cadastru si nu il mai termina. Prefectura da vina pe primarii ca nu au trimis toate actele necesare, eu am trimis toate actele necesare, dar juristii de la prefectura isi bat joc de mine. Mie mi s-au solutionat 3 dosare dupa 20 de ani de asteptari, dar celelalte 3 ale cunostintei mele nu au fost solutionate nici acum.
De ani de zile o cunostinta a mea cere Prefecturii Dolj sa-i solutioneze doua dosare pe legile funciare ca sa primeasca teren in natura, au trecut 20 de ani , respectiv 22 de ani si nimic.
Pai e o problema, caci s-au gasit niste oameni sa spuna ca nevasta mortului ( care si ea e moarta ) venea la succesiune, dar pe ce sa faca succesiunea daca sotul ei fusese nationalizat, iar ei stateau cu chirie?
Vreau sa va intreb ceva: Eu am un certificat de calitate de mostenitor facut la un notar in care scrie ca strabunicul meu are ca unici mostenitori pe bunica mea, sora bunicii mele si pe fratii ei. Apoi mai am un certificat de calitate de mostenitor unde scrie ca unicii mostenitori ai celor 4 copii ai strabunicului meu sunt tatal meu si unchiul meu, de acea sotie a unuia din cei 4 copii nu scrie nimic. Eu am certificat de mostenitor dupa unchiul meu si dupa tatal meu. Deci eu mostenesc totul dupa toti, iar pe sotia unuia din cei 4 copii , care oricum e moarta, nu ma mai intereseaza, ca oricum nu apare in niciun certificat de mostenitor. Deci eu iau toata averea, asa este ? Bunica mea a murit prima, apoi a murit al doilea frate PDR, apoi sora ei PSM, apoi PAF ( cel casatorit sau care traia in concubinaj, nu stiu sigur ) si apoi sotia/ concubina lui, dar se vede ca tata si unchiul au ascuns la notar ca acest PAF a fost casatorit , ca si asa el nu mai avea avere, ca o luasera comunistii, nu avea sotia lui pe ce sa faca succesiunea, ca stateau intr-o casa cu chirie. Dupa ce a murit PAF si sotia lui, tatal meu si unchiul meu au facut aceste certificate de calitate de mostenitori, ascunzand faptul ca el a fost casatorit, Oricum aceste certificate de calitate de mostenitor sunt valabile , si oricum sotia moarta a acestui unchi al tatalui meu si al unchiului meu, nu se mai intoarce din morti sa ceara averea pe care tatal meu si unchiul meu au recuperat-o prin instante. Asa ca eu iau totul, si acea sotie sa doarma linistita somnul de veci . ( si cred ca de acolo din mormant NU-I TREBUIE averea lui PAF , care o iau eu si nu o ia statul si cred ca si PAF este multumit ca ma iubea pe mine ) EU IAU TOATA AVEREA, NU-I ASA ? URAAAAAAA ! PAF nu putea sa faca succesiunea dupa tatal sau caci tatal sau a fost nationalizat , asa ca dupa ce au murit acesti 4 frati si sotia unuia dintre ei PAF , tatal meu s-a zbatut prin instante ca sa obtina averea strabunicului meu, daca ar fi spus ca unul din frati a avut sotie, nu-i mai dadeau magistratii nimic dupa acest frate ( unchi al lor) si se imputeau treburile si mai rau, asa ca tatal meu si unchiul meu au ascuns faptul ca unchiul lor a fost casatorit sau a trait in concubinaj cu acea femeie, care si-a batut joc de PAF.
Pai strabunicul meu a fost casatorit dar sotia lui a murit inaintea lui. La moartea strabunicului meu au fost mostenitori bunica mea , sora ei, si fratii bunicii mele. Doar bunica mea a avut copii pe tatal meu si pe unchiul meu, ceilalti 2 frati ai bunicii mele si sora ei nu au avut copii. Unul dintre fratie PAF a avut o sotie, care a murit dupa el , dar ea nu a facut succesiunea si a murit si ea. Deci inseamna ca toata averea ajunge la MME si MCD , nu-i asa? Care si ei sunt morti, deci eu mostenesc toata averea, asa este ? Daca am un certificat de calitate de mostenitor in care scrie ca mostenitorii strabunicului meu sunt bunica mea, fratii si si sora ei si un alt certificat de calitate de mostenitor unde scrie ca tatal meu si unchiul meu sunt mostenitorii bunicii mele, a fratilor mei si a sorei ei, nu este nicio problema, asa este ?
De fapt am greșit nu este vorba de străbunicul meu, ci este vorba de stră-străbunicul meu. Stră-străbunicul meu a cumpărat două case , din păcate nu știu de la cine le-a cumpărat, am doar un caiet rămas de la străbunicul meu ( fiul stră-străbunicului meu) unde scrie că tatăl lui ( stră-străbunicul meu) a cumpărat aceste acte, este indicată doar data când le-a cumpărat, nu este indicat vânzătorul. Mie îmi trebuie actele , am eu nevoie de ele pentru o anumită problemă a mea personală.Din păcate, Arhivele Naționale mi-au transmis că actele de vânzare-cumpărare sunt inventariate doar pe numele vânzătorului, din păcate eu nu știu numele vânzătorului. După părerea mea, Arhivele Naționale sunt vinovate, pentru că trebuia să inventarieze actele de vânzare - cumpărare pe ambele nume: al vânzătorului dar și al cumpărătorului. ( ținând cont că astfel de acte sunt extrem de importante pentru dovedirea proprietății ) . Eu am actele de nationalizare, le-am dat la ANRP, mi s-au solutionat dosarele, dar am nevoie de acele acte de vanzare -cumparare pentru mine, din punct de vedere istoric, ca sa stiu adevarul, pentru ca comunistii au trecut alte suprafete. Am indicat la Arhive anul si data exacta a vanzarii, dar nu au vrut sa caute, scriindu-mi sa le comunic numele vanzatorului, pe care nu il stiu. Asta e rea vointa din partea arhivelor, caci atata timp cand le-am indicat data exacta a vanzarii-cumpararii puteau sa gaseasca actul. , ca doar la acea data nu putea sa fie mie de oameni, ci doar stra-strabunicul meu si cei doi cumparatori. Banuiesc ca le au puse in ordine cronologica, si cate acte de vanzare cumparare sa fi fost in orasul meu in 1872 si 1886 . ? Mai mult de 100-200 de acte de vanzare cumparare nu cred ca erau, dar din pacate nu vor sa caute, asta este problema . ( tinand cont ca nu nu e vorba de capitala, ci de un oras de provincie ) .
Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea M.D.M.R., sora bunicii mele P.S.M. și frații bunicii mele P.D.R. și P.A.F. au avut unici moșteniri pe tatăl meu M.M.E. și unchiul meu M.C.D. De aici rezultă că tatăl meu și unchiul meu sunt unicii moștenitori ai străbunicului meu P.D . nu-i așa ?
Emilika40 nu știu cine este vânzătorul și nu-l pot afla. Cei de la Arhivele Naționale mi-au spus că actele de vânzare cumpărare au fost inventariate de către arhive doar pe numele vânzătorului , dacă nu știu cine a fost vânzătorul nu pot face nimic. Eu știu doar numele cumpărătorului, pe al vânzătorului nu îl știu .
Buna ziua ! Strabunicul meu a cumparat 2 case . Dar nu stiu cine a fost vanzatorul. Imi trebuie aceste acte, dar Arhivele Nationale au inventariat actele doar pe numele vanzatorului, si din aceasta cauza nu pot sa imi gaseasca actele. Ce pot face in aceasta situatie ? Eu consider ca Arhivele Nationale sunt vinovate caci trebuia sa inventarieze actele si pe numele cumparatorului nu doar al vanzatorului.