Emilika40 nu știu cine este vânzătorul și nu-l pot afla. Cei de la Arhivele Naționale mi-au spus că actele de vânzare cumpărare au fost inventariate de către arhive doar pe numele vânzătorului , dacă nu știu cine a fost vânzătorul nu pot face nimic. Eu știu doar numele cumpărătorului, pe al vânzătorului nu îl știu .
poate ar fi util sa scrieti ce nevoie aveti. poate exista alta modalitate sa dobanditi ce va trebuie. Deci, ce problema aveti ? Ce conteaza de la cine a cumparat strabunicul ?
Daca stiti ca a cumparat, probabil ca aveti si dovada...
De fapt am greșit nu este vorba de străbunicul meu, ci este vorba de stră-străbunicul meu. Stră-străbunicul meu a cumpărat două case , din păcate nu știu de la cine le-a cumpărat, am doar un caiet rămas de la străbunicul meu ( fiul stră-străbunicului meu) unde scrie că tatăl lui ( stră-străbunicul meu) a cumpărat aceste acte, este indicată doar data când le-a cumpărat, nu este indicat vânzătorul. Mie îmi trebuie actele , am eu nevoie de ele pentru o anumită problemă a mea personală.Din păcate, Arhivele Naționale mi-au transmis că actele de vânzare-cumpărare sunt inventariate doar pe numele vânzătorului, din păcate eu nu știu numele vânzătorului. După părerea mea, Arhivele Naționale sunt vinovate, pentru că trebuia să inventarieze actele de vânzare - cumpărare pe ambele nume: al vânzătorului dar și al cumpărătorului. ( ținând cont că astfel de acte sunt extrem de importante pentru dovedirea proprietății ) . Eu am actele de nationalizare, le-am dat la ANRP, mi s-au solutionat dosarele, dar am nevoie de acele acte de vanzare -cumparare pentru mine, din punct de vedere istoric, ca sa stiu adevarul, pentru ca comunistii au trecut alte suprafete. Am indicat la Arhive anul si data exacta a vanzarii, dar nu au vrut sa caute, scriindu-mi sa le comunic numele vanzatorului, pe care nu il stiu. Asta e rea vointa din partea arhivelor, caci atata timp cand le-am indicat data exacta a vanzarii-cumpararii puteau sa gaseasca actul. , ca doar la acea data nu putea sa fie mie de oameni, ci doar stra-strabunicul meu si cei doi cumparatori. Banuiesc ca le au puse in ordine cronologica, si cate acte de vanzare cumparare sa fi fost in orasul meu in 1872 si 1886 . ? Mai mult de 100-200 de acte de vanzare cumparare nu cred ca erau, dar din pacate nu vor sa caute, asta este problema . ( tinand cont ca nu nu e vorba de capitala, ci de un oras de provincie ) .