avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare-cumparare

Buna ziua ! Strabunicul meu a cumparat 2 case . Dar nu stiu cine a fost vanzatorul. Imi trebuie aceste acte, dar Arhivele Nationale au inventariat actele doar pe numele vanzatorului, si din aceasta cauza nu pot sa imi gaseasca actele. Ce pot face in aceasta situatie ? Eu consider ca Arhivele Nationale sunt vinovate caci trebuia sa inventarieze actele si pe numele cumparatorului nu doar al vanzatorului.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2020
pisica300, utilizator
Cel mai recent răspuns: pisica300 , utilizator 18:55, 8 Iunie 2020
Cum nu știți cine e vânzătorul? Scrieți că l-ați găsit în Arhivele Naționale:
Arhivele Nationale au inventariat actele doar pe numele vanzatorului


Emilika40 nu știu cine este vânzătorul și nu-l pot afla. Cei de la Arhivele Naționale mi-au spus că actele de vânzare cumpărare au fost inventariate de către arhive doar pe numele vânzătorului , dacă nu știu cine a fost vânzătorul nu pot face nimic. Eu știu doar numele cumpărătorului, pe al vânzătorului nu îl știu .
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
pisica300, utilizator
poate ar fi util sa scrieti ce nevoie aveti. poate exista alta modalitate sa dobanditi ce va trebuie. Deci, ce problema aveti ? Ce conteaza de la cine a cumparat strabunicul ?
Daca stiti ca a cumparat, probabil ca aveti si dovada...
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
De fapt am greșit nu este vorba de străbunicul meu, ci este vorba de stră-străbunicul meu. Stră-străbunicul meu a cumpărat două case , din păcate nu știu de la cine le-a cumpărat, am doar un caiet rămas de la străbunicul meu ( fiul stră-străbunicului meu) unde scrie că tatăl lui ( stră-străbunicul meu) a cumpărat aceste acte, este indicată doar data când le-a cumpărat, nu este indicat vânzătorul. Mie îmi trebuie actele , am eu nevoie de ele pentru o anumită problemă a mea personală.Din păcate, Arhivele Naționale mi-au transmis că actele de vânzare-cumpărare sunt inventariate doar pe numele vânzătorului, din păcate eu nu știu numele vânzătorului. După părerea mea, Arhivele Naționale sunt vinovate, pentru că trebuia să inventarieze actele de vânzare - cumpărare pe ambele nume: al vânzătorului dar și al cumpărătorului. ( ținând cont că astfel de acte sunt extrem de importante pentru dovedirea proprietății ) . Eu am actele de nationalizare, le-am dat la ANRP, mi s-au solutionat dosarele, dar am nevoie de acele acte de vanzare -cumparare pentru mine, din punct de vedere istoric, ca sa stiu adevarul, pentru ca comunistii au trecut alte suprafete. Am indicat la Arhive anul si data exacta a vanzarii, dar nu au vrut sa caute, scriindu-mi sa le comunic numele vanzatorului, pe care nu il stiu. Asta e rea vointa din partea arhivelor, caci atata timp cand le-am indicat data exacta a vanzarii-cumpararii puteau sa gaseasca actul. , ca doar la acea data nu putea sa fie mie de oameni, ci doar stra-strabunicul meu si cei doi cumparatori. Banuiesc ca le au puse in ordine cronologica, si cate acte de vanzare cumparare sa fi fost in orasul meu in 1872 si 1886 . ? Mai mult de 100-200 de acte de vanzare cumparare nu cred ca erau, dar din pacate nu vor sa caute, asta este problema . ( tinand cont ca nu nu e vorba de capitala, ci de un oras de provincie ) .
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
pisica300, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu decretul 92/1950 si cu primaria. arhivele naționale ... carolina21000 carolina21000 Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu ... (vezi toată discuția)
Sora strabunicii mele face parte din familia mea ? sunt membru din familia acesteia ? pot obtine anexa 9 in calitate de membru al familie ? cornaca cornaca Buna ziua stimati domni si doamne juristi, incerc a desface o problema de familie si intreb; Sora strabunicii mele face parte din familia mea ??? Sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa pun mana pe averea familiei aman? Hamarsold300 Hamarsold300 Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a ... (vezi toată discuția)