avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa pun mana pe averea familiei Aman?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa pun mana pe averea familiei Aman?

Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a lasat averea statului, ( Primariei Craiova ) Aristia AMAN s-a razgandit si a mai facut un testament cu stra-stra bunicul meu prin care cateva proprietati din Mehedinti le lasa stra-stra bunicului meu. Din pacate acest testament este de negasit la arhive. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Eu am doar un testament scris de mana de Aristia Aman, pe el scrie ca s-a facut prin tribunalul Mehedinti sectia a II-a in cadrul unui proces al Aristiei Aman si al Zoei Aman, am facut cerere la Arhivele MEHEDINTI, dar surpriza mare. O doamna Dorina Seitan de la Arhivele Mehedinti mi-a spus ca dosarul cu procesul si acel testament nu se mai gaseste deoarece unele acte de la Tribunalul Mehedinti, sectia a II-a s-au distrus in timpul razboiului mondial ( al doilea razboi ). Ce pot face in aceasta situatie disperata? Nu mai pot dovedi ca Aristia Aman a dat unele proprietati stramosului meu, printr-un testament facut ulterior celui care se gaseste scris in carti. Cu testamentul scris de mana de ARISTIA AMAN pot face ceva? Cum pot dovedi ca a fost scris de ea? Deoarece alte documente de la Aristia Aman nu mai am. Daca dovedesc ca e scris de ea , poate instanta imi va da dreptate si pot recupera si alte mosii ale ei. CE POT FACE IN ACEASTA SITUATIE DISPERATA. NU STIU CUM ISTORICII AU AJUNS LA CONCLUZIA CA THEODOR AMAN ESTE NASCUT LA 20 MARTIE 1831 LA CAMPULUNG MUSCEL, DEOARECE LA ARHIVELE ARGES, NU SE GASESC ACTELE NASCUTILOR DIN ANUL 1831. Am vobit azi cu un domn de la Arhivele Arges , AUREL RADU si mi-a zis ca nu au actele nascutilor din 1831. Atunci istoricii cum au stiut ca Aman Theodor este nascut in 1831 daca nu exista documente la arhivele Arges. ?Au scris de la ei, au batut campii? Eu asa cred ca au pus o data asa aiurea in lipsa de documente.
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator
Trebuie analizate actele de avocat pentru a se vedea ce este de facut si nu cred ca va fi simplu...
Trebuie sa gasiti ceva inscrisuri pentru o eventuala expertiza.
De unde sa mai gasesc înscrisuri? Din pacate una din casele lui Gheorghe Chitu din Craiova unde a stat stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu nu este in proprietatea mea, ci a unei alte familii. In acea casa au ramas toate documentele de la Aristia Aman facute impreuna cu Ioan Atanasie Mitescu. Dar proprietarii care au venit in casa dupa moartea lui Ioan Atanasie Mitescu au distrus acele documente, le-au aruncat, si au murit si ei demult. Asa ca din 1928 de la moartea stra-stra bunicului meu si pana acum au trecut 90 de ani . E imposibil sa mai gasesc ceva. Partea proasta este ca Arhivele Mehedinti si anume Doamna Dorina Seitan de la Arhivele Mehedinti mi-a transmis ca actele de la Tribunalul Mehedinti Sectia a II-a din acea perioada nu se mai gasesc, din cauza ca au fost distruse in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Nu stiu ce sa mai cred. Poate nici nu vrut sa caute actele cum trebuie. Si un avocat daca nu a a vazut niciun document scris de ARISTIA AMAN de unde sa stie ca acel document este scris de Aristia Aman? Eu stiu ca este scrisul Aristiei Aman, intrucat am multe bijuterii de la Aristia Aman, caci ea le-a dat Doamnei Dora Mitescu ( strabunica mea) - prin primul testament). Al doilea testament desi nu e publicat in nicio carte, l-a facut prin Tribunalul Mehedinti ( nu stiu de ce), dar acolo nu se mai gaseste nimic. Ar trebui sa am alt act scris de Aristia Aman, ca sa arat ca acel document este scris de ea.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator
Nu stiu ce ati vrea sa mai obtineti. Banuiesc ca pretentiile dvs. s-au prescris de mult, asa ca din punct de vedere legal nu mai aveti ce face.
Aceste demersuri trebuiau sa fie facute in anii 1990 pt terenuri/mosii si intre 200-2002 pt constructii.Daca dvs nu ati formulat notificarile prevazute de legea 10/2000 sau demersurile pe legea 18/1991 este tardiv acum cu aproape un sfert de secol intr un caz si cu aproximativ 16.in celalalt.
Am facut demersurile, am castigat 4 procese , ( 4 imobile in natura), pentru celelalte doua imi cere ANRP niste acte pe care primaria nu mi le-a cerut, nu sunt eu de vina ca la Arhivele Mehedinti s-au distrus actele din acea perioada de la Tribunalul Mehedinti.

Alte discuții în legătură

O problemă foarte încurcată: străbunica mea este fiica nerecunoscută a marelui pictor theodor aman. aș putea obține deshumarea lor pentru testarea adn? Hamarsold300 Hamarsold300 Stra-bunica mea Dora Mitescu este de fapt fiica marelui pictor Theodor Aman. Pictorul Theodor Aman a avut o aventura cu stra-stra bunica mea Janeta Mitescu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tablourile lui theodor aman Hamarsold300 Hamarsold300 Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun ... (vezi toată discuția)
Tablouri theodor aman spartacus172 spartacus172 Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost ... (vezi toată discuția)