avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Tablouri Theodor Aman
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Tablouri Theodor Aman

Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost decorat cu Ordinul Carol I, si a fost executorul testamentar al Aristiei Aman. Ma mira faptul ca dupa revolutie, foarte multi oameni detin tablouri facute de Aman, pe care le vand la casele de licitatii. Am vorbit cu unii descendenti ai familiei Aman , care mi-au spus ca nu detin niciun tablou facut de Aman. Atunci cum se face ca foarte multe tablouri facute de Aman au ajuns sa se vanda pe la casele de licitatii? Oare aceste tablouri sunt facute de Aman? Si daca sunt facute de Aman, cum au intrat aceste tablouri in posesia unor oameni care le vand la casele de licitatii ? Mai ales ca Ana Aman, sotia pictorului nu a vandut niciun tablou al sotului ei, si toate tablourile le-a donat statului. Cum se face ca dupa revolutie, au aparut pe piata asa de multe tablouri facute de Aman.? Oare sunt facute de Aman ? Mai nou si pe OLX se vinde un tablou, care chipurile e facut de Aman, desi eu nu cred ca e facut de AMAN.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
spartacus172, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:47, 22 Decembrie 2019
Orice certificat de autenticitate poate fi contestat. După Revoluție au apărut pe piață destule opere de artă, deoarece Regimul comunist interzisese comercializarea acestoră
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
adriandimitriu, utilizator
Partea proasta e ca e greu sa le contest, intrucat casele de licitatii prin politica lor nu vor sa spuna cine sunt proprietarii tablourilor. Astfel ca tablourile se vand si se revand, trec din mana in mana. Si apoi daca un expert zice ca e facut de Aman e greu sa contesti expertul, ca expertul e expert. De aceea au aparut si experti sarlatani care sunt mana in mana cu proprietarii unor tablouri false, si apoi impart banii cu proprietarii tablourilor false, asa ca fenomenul acesta al tablourilor false este imposibil de stârpit.
Ma mira inca un lucru De ce urmasii familiei Aman, cu care am luat legatura, urmasi din a doua casatorie a lui Dimitrie Aman ( caci trebuie sa va spun ca Dimitrie Aman a avut 3 casatorii , nu doar doua cum scriu istoricii, la arhivele Craiova intr-un document inedit s-a gasit ca Dimitrie AMAN a avut 3 neveste) nu cumpara tablouri de AMAN. Mai mult Ana Aman desi avea datorii catre creditul funciar, a facut mar sacrificii si a declarat ca nu a vandut niciun tablou de Aman Theodor ( sotul ei). Theodor Aman incepuse spre sfaristul vietii sa nu mai faca tablouri mari, ci facea gravuri care se vindeau mai usor, ramasese cu multe tablouri mari nevandute, eu cunosc bine situatia familiei Aman, mai ales ca stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost executorul testamentar al ARISTIEI AMAN. ATUNCI DE UNDE AU APARUT ACUM ATATIA OAMENI CARE AU TABLOURI DE AMAN. ? EU CARE SUNT URMAS AL FAMILIEI AMAN NU VAND NICIUN BUN DE LA FAMILIA AMAN. Aman a murit in 1891. In cazul familiei mele s-au pastrat bunurile familiei Aman timp de 4 generatii si se pastreaza si acum. Atunci cei care detin tablouri de Aman, de ce le vand ?
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
spartacus172, utilizator
de fapt, ce doriti?
Doresc sa aflu cine sunt acei oameni care au pus mana pe tablourile lui Theodor Aman, caci Ana Aman a lasat tablourile statului roman. Rudele lui Aman nu au tablouri de Aman, in schimb au altii care nu au nici in clin nici in maneca cu familia Aman , si toate tablourile se vand la casele de licitatii. , case de licitatii care nu vor sa-mi spuna cine sunt acei oameni.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2019
spartacus172, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu tablourile lui theodor aman Hamarsold300 Hamarsold300 Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun ... (vezi toată discuția)
Problema cu tablouri nationalizate de comunisti. in timpul regimului ... skoda2022 skoda2022 Problema cu tablouri nationalizate de comunisti. In timpul regimului comunist de la bunica si strabunicul meu au fost nationalizate doua hoteluri unde se aflau ... (vezi toată discuția)
Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)