avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Tablouri Theodor Aman
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Tablouri Theodor Aman

Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost decorat cu Ordinul Carol I, si a fost executorul testamentar al Aristiei Aman. Ma mira faptul ca dupa revolutie, foarte multi oameni detin tablouri facute de Aman, pe care le vand la casele de licitatii. Am vorbit cu unii descendenti ai familiei Aman , care mi-au spus ca nu detin niciun tablou facut de Aman. Atunci cum se face ca foarte multe tablouri facute de Aman au ajuns sa se vanda pe la casele de licitatii? Oare aceste tablouri sunt facute de Aman? Si daca sunt facute de Aman, cum au intrat aceste tablouri in posesia unor oameni care le vand la casele de licitatii ? Mai ales ca Ana Aman, sotia pictorului nu a vandut niciun tablou al sotului ei, si toate tablourile le-a donat statului. Cum se face ca dupa revolutie, au aparut pe piata asa de multe tablouri facute de Aman.? Oare sunt facute de Aman ? Mai nou si pe OLX se vinde un tablou, care chipurile e facut de Aman, desi eu nu cred ca e facut de AMAN.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2019
spartacus172, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:47, 22 Decembrie 2019
Mă miră faptul cum după revoluție au apărut atâtea persoane care dețin tablouri de Theodor AMAN, mai ales că stră-străbunicul meu Ioan Atanasie Mitescu decorat cu Ordinul Carol I , a fost executorul testamentar al Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman. ANA AMAN ( SOTIA LUI THEODOR AMAN) , desi avea datorii catre Creditul Funciar, a facut sacrificii foarte mari, ca sa nu vanda niciun tablou al sotului ei Theodor AMAN, si tablourile sa ramana statului roman. Ana AMAN a vandut mosiile sale, dar nu s-a atins de niciun tablou al sotului ei.
Ma mira faptul cine sunt aceste persoane care detin tablouri facute de Theodor Aman , caci la Artmark s-au vandut foarte multe tablouri ale lui Th.Aman, in familia mea se pastreaza bunuri de la familia Aman de 4 generatii, de la strabunica mea Dora Mitescu care a fost fina Aristiei Aman , cumnata lui Theodor Aman, si eu nu voi vinde acele bunuri niciodata. Ma mira faptul ca persoane care detin tablouri de TH. AMAN le vand la licitatie. Oare cine sunt acele persoane care vand tablouri de AMAN la licitatie, sunt rude cu familia AMAN, sau daca nu sunt rude cu familia Aman, cum au intrat in posesia acestor tablouri si de ce nu pastreaza aceste tablouri in familia lor , cum au facut inaintasii lor ? Caci banuiesc ca daca sunt rude cu familia Aman, de obicei oamenii bogati pastreaza lucrurile de valoare in familie, si nu le instraineaza. In familia Aman si in familia mea , parintii lasau cu limba de moarte copiilor sa nu instraineze lucrurile de valoare. Chiar asa de saraci au ajuns acei oameni care detin tablouri de AMAN sa vanda tablourile la licitatie? Când eu care sunt ruda cu Aman prin alianta prin strabunica mea Dora Mitescu nu am vandut bunuri ale familiei AMAN, pe care le pastrez de 4 generatii. Eu daca as avea un tablou al rudei mele prin alianta Theodor Aman, nu as vinde acel tablou niciodata, mai ales ca Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. ( lucru scris si in testamentul Aristiei Aman ) . Cum de toate tablourile si gravurile se vand prin aceleasi case de licitatii, si cele mai multe doar la una din din ele ?
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2019
spartacus172, utilizator
operele au intrat in circuitul civil si nimeni nu este obligat sa va spuna nimic, in lipsa unui interes legitim din partea dvs.
restul sunt comentarii si opinii.
Multe tablouri au fost furate de comunisti, si se vand, problema este ca multe opere de arta au intrat abuziv in posesia unor persoane apoi au fost vândute și revândute de zeci de ori , multe opere de arta din palatul Jean Michail ( Michail este nume corect, nu Mihail cum au scris istoricii care habar nu au ) au fost furate de comunisti, si nu se stie nici acum unde se afla. Din păcate se vând și tablouri furate , cum am văzut în ziar, asta e mai grav . ( așa că comentariile și opiniile mele sunt întemeiate) . Unde se află tablourile familiei Jean Mihail? Unde se află portretul lui Theodor Aman furat de comuniști de la Muzeul de Artă ? [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
spartacus172, utilizator

spartacus172 a scris:

Multe tablouri au fost furate de comunisti, si se vand, problema este ca multe opere de arta au intrat abuziv in posesia unor persoane chiar după moartea Anei Aman, apoi au fost vândute și revândute de zeci de ori , multe opere de arta din palatul Jean Michail ( Michail este nume corect, nu Mihail cum au scris istoricii care habar nu au ) au fost furate de comunisti, si nu se stie nici acum unde se afla. Din păcate se vând și tablouri furate , cum am văzut în ziar, asta e mai grav . ( așa că comentariile și opiniile mele sunt întemeiate) . Unde se află tablourile familiei Jean Mihail? Unde se află portretul lui Theodor Aman furat de comuniști de la Muzeul de Artă ? Mâine, poimâine se va găsi tabloul și va fi vândut pe la vreo casă de licitații . [ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
spartacus172, utilizator
Cu un tablou fals vandut drept autentic se ocupa Politia. Mare atentie sa nu declarati acolo fapte mincinoase ca fiind adevarate, mai pe sleau: nu acuzati pe nimeni pe nedrept/in necunostinta de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu tablourile lui theodor aman Hamarsold300 Hamarsold300 Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun ... (vezi toată discuția)
Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa pun mana pe averea familiei aman? Hamarsold300 Hamarsold300 Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a ... (vezi toată discuția)