avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu tablourile lui Theodor Aman
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu tablourile lui Theodor Aman

Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun tablou al sotului ei. Deci inseamna ca daca Ana Aman dupa decesul lui Theodor Aman nu a vandut niciun tablou al sotului ei, toate tablourile lui Theodor Aman au fost vandute in timpul vietii lui Aman. Este ciudat cum doar la casa de licitatii Artmark se vand zeci de tablouri ale lui Theodor Aman, urmasii celor care le vand sunt sigur ca nu au acte de la Theodor Aman pentru aceste tablouri, iar tablourile desi ar trebui sa fie vechi nu au nicio crapatura, e greu de crezut ca un tablou vechi nu prezinta nicio urma de vechime., mai ales ca si la Muzeul Theodor Aman si la Muzeul de Arta din Craiova multe tablouri au fost restaurate. Plus ca persoanele care le-ar fi cumparat de la Aman in 1870, nu ar fi avut in casele lor niste conditii asa de bune, ca sa pastreze aceste tablouri asa de bine. Mai este ceva ciudat. In cazul familiei mele din 1870 si pana in 2018 sunt 5 generatii. Cum 4 generatii ale acelor oameni care vand tablourile lui Aman la Artmark nu au vandut nimanui tablouri ale lui Theodor Aman si acum a cincea generatie le vinde la Artmark ? Chiar asa de saraci au ajuns acei oameni, de vand tablourile la Artmark? Mai ales ca Aman ar fi vandut tablourile lui tot unor familii de sange albastru, care ar fi pastrat acele tablouri din generatie in generatie. Acele familii , cum a fost si familia mea care a avut mii de hectare, nu cred ca au ajuns intr-o stare de saracie lucie sa ajunga sa vanda tablourile la Artmark , cand stramosii lor le-au pastrat 4 generatii. Este ciudat ca multi proprietarii de tablouri facute de Aman s-au gasit sa le vanda la Artmark, toti s-au inghesuit la Artmark. Chiar asa de saraci au ajuns de sunt nevoiti sa le vanda la Artmark ? . Daca un tablou se vinde cu 100000 de euro, vanzatorul poate obtine 80000 de euro, poate chiar mai putin , ca mai costa si depozitarea nu stiu cati bani. Chiar asa de mult au saracit aceste familii de ,, mosieri'; de au ajuns in halul asta , sa vanda tablourile lui Aman la Artmark.? De ce oamenii din familia mea care sunt rude cu Aman Theodor ( Dora Mitescu fiind chiar fiica din flori a lui Theodor Aman, crescuta de fapt de Ioan Mitescu , tatal ei vitreg ) nu a vandut niciun tablou al tatalui ei, si alte familii vand aceste tablouri ? Si toate la Artmark? Nu este ceva ciudat? Sau Artmark a gasit babe bogate si tampite din familii de mosieri, care traiesc dintr-o penisie mizerabila, si atunci isi vand tablourile la Artmark si obtin si ele o suma modica de 80000 de euro, asta cand se vinde un tablou mai scump ? Apoi unele gravuri de Aman la Artmark sunt numerotate, alte nu? Pai Theodor Aman isi numerota unele gravuri si pe altele nu ? Sa fim seriosi . ( daca le numerota le numerota pe toate, nu pe unele da si pe unele nu, un om care are obiceiul sa faca ceva , facea acest lucru la toate gravurile). Prea sunt lucrurile legate cu ata alba .
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator
@Hamarsold300, ati intreprins vreo actiune in justitie apeland la ajutorul unui avocat pentru a descalci itzele acestei istorii si autenticitatea tablourilor scoase la vanzare de casa de licitatii?
Ati solicitat vreodata casei de licitatii clarificari privind autenticitatea tablourilor?
Detineti vreun document care sa certifice mostenirea tablourilor sau cel putin a unora?
Alti membri ai familiei pictorului nu sunt interesati de reintregirea patrimoniului?
Desigur , domnule cyan ! Am dovada ca stra stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu ( decorat cu Ordinul Carol I ) a fost executorul testamentar al Aristiei Aman, am dovada ca o parte din mosia Corlatelul judetul Mehedinti a fost a familiei mele, lasata de familia Aman. ( MOSIE PE CARE DIN PACATE NU AM MAI PUTUT SA O REVENDIC) . Cu ajutorul Arhivelor Mehedinti, am recuperat si alte proprietati ale familiei Aman , dar nu o sa dau acum amanunte despre familia mea. Vad ca sunt multi oameni impotriva mea. Stiu ca atunci cand noi mosierii incercam sa recuperam ceea ce ne-au furat comunistii, ne sar in cap ziaristii ca AU AU AU VIN MOSIERII SA NE IA PATRIMONIUL. Din pacate in Romania nu s-a schimbat nimic. Vad ca multi oameni au ramas cu aceste mentalitati comuniste. Si daca vreti sa stiti, da eu am recuperat 4 mosii ale familiei Aman. Si la toate primariile am adus acte eliberate de Arhivele Nationale Mehedinti si Arhivele Nationale Bucuresti, ca sa fac dovada ca bunicul meu si bunica mea care a fost ruda a familiei Aman au detinut acele mosii. ( CA SA NU MAI SPUN CA DORA MITESCU A FOST FIICA LUI THEODOR AMAN , ASTA E TREABA MEA, NU A CELOR CARE MA JIGNESC ) Faptul ca unele persoane ma injura in mod gratuit, arata faptul cat de needucate sunt aceste persoane si ca ura impotriva mosierilor a ramas in Romania si dupa 1989. Din pacate mentalitatile astea comuniste au ramas la unii oameni care ma ataca in mod gratuit , fara sa le fi facut nimic ! Am vorbit chiar cu o domnisoara de la Artmark, si i-am spus ca unele tablouri mie îmi ridică niște semne de întrebare , dar ea a zis ca sunt autentice. Că așa spun experții. Ciudat este ca nu a vrut sa-mi spuna cine detine aceste tablouri, si nu au voie sa-mi spuna nici cum acele persoane au intrat in posesia acelor tablouri. A zis ca nu poate sa-mi spuna asa ceva. Si sa zicem prin absurd ca acele persoane au cumparat acele tablouri de la Theodor AMAN. Din 1870 pana in 2018 sunt 5 generatii de oameni. Cum se face ca 4 generatii de oameni nu au vandut acele tablouri, si a cincea generatie vinde acele tablouri? Chiar asa de sarace au devenit acele familii de isi vand tablourile? Cand stra-stra bunicii lor, stra-bunicii lor, bunicii lor, parintii lor au pastrat acele tablouri, ei le vand? Si cum se inghesuie toti la Artmark să le vândă. Alte case de licitatii nu mai exista ? De ce unele gravuri ale lui Aman sunt numerotate si altele nu ? Mie imi ridica multe semne de intrebare. Si sa va mai arat ceva. Ce incredere sa mai am in experti, daca la Artmark era sa se vanda un Bacovia fals ? [ link extern ] .
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator
Ba da, si urmasii lui Balcescu au incercat sa revendice mosiile lui Balcescu Nicolae. Fratele lui Balcescu a fost sotul Elenei Aman. Si au sarit comunistii in sus ca vin mosierii sa ne ia patrimoniul, comunistii intotdeauna sunt impotriva bietilor mosieri. Nu mai scapa Romania asta de comunisti ! [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator
Clasa muncitoare a fost impreganta decenii de-a randul cu dreptul poporului, simtul proprietatii lipseste in cele mai multe cazuri, daca a fost dobandit prin nemunca cu atat mai bine.
Dreptul la mostenire este dreptul fiecarui om, indiferent de conditia sociala iar revendicarea drepturilor patrimoniale ar trebui sa fie o obligatie morala pentru fiecare fata de inaintasii lui.
Succes!
Vă mulțumesc foarte mult ! Din păcate judecatorii din Romania nu au vrut sa-mi revendice o casa chiar daca la Institutul National al Patrimoniul este o fisa a acelei case care dovedeste ca a fost a familiei mele, judecatorii au fost impotriva mea. Judecatorii corupti impreuna cu Consiliul Judetean Mehedinti ! Din pacate asta e Romania ! Si de la ANRP astept de ani de zile despagubiri pentru 3 case nationalizate de la familia mea si pentru un teren si nu am primit nimic. Noroc ca alte 4 mosii mi-au fost revendicate in natura, primarii de la acele comune au recunoscut dreptul meu de proprietate pentru acele mosii, din pacate judecatorii nu au vrut sa respecte dreptul meu de proprietate asupra unei case si a 15 hectare de teren , casa a devenit in mod abuziv monument istoric dupa ce a fost nationalizata de la matusa tatalui si unchiului meu. Din pacate comunistii au nationalizat casa fara acte, si nu am putut dovedi cum au nationalizat-o . ( pentru ca nu exista acte de nationalizare) .
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot sa pun mana pe averea familiei aman? Hamarsold300 Hamarsold300 Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a ... (vezi toată discuția)
Tablouri theodor aman spartacus172 spartacus172 Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost ... (vezi toată discuția)
O problemă foarte încurcată: străbunica mea este fiica nerecunoscută a marelui pictor theodor aman. aș putea obține deshumarea lor pentru testarea adn? Hamarsold300 Hamarsold300 Stra-bunica mea Dora Mitescu este de fapt fiica marelui pictor Theodor Aman. Pictorul Theodor Aman a avut o aventura cu stra-stra bunica mea Janeta Mitescu ... (vezi toată discuția)