avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problemă foarte încurcată: străbunica mea este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problemă foarte încurcată: străbunica mea este fiica nerecunoscută a marelui pictor Theodor Aman. Aș putea obține deshumarea lor pentru testarea ADN?

Stra-bunica mea Dora Mitescu este de fapt fiica marelui pictor Theodor Aman. Pictorul Theodor Aman a avut o aventura cu stra-stra bunica mea Janeta Mitescu care era casatorita cu Ion Mitescu. Dora Mitescu a fost trecuta in certificatul de nastere ca fiica a lui Mitescu Ion , desi in realitate era fiica lui Theodor Aman. Numai daca as dezgropa pe Dora Mitescu si pe Theodor AMAN, si s-ar face testul ADN s-ar vedea ca spun adevarul. Cum pot face acest lucru, de vreme ce in acte Dora Mitescu este trecuta ca fiica a lui Mitescu Ion, iar Aristia Aman minte si ea in testament ca Dora Mitescu este fiica lui Ion Mitescu, desi ea stia ca este fiica lui Theodor Aman ? Ca sa se ascunda acest lucru Aristia Aman si familia Aman i-au dat Dorei bijuterii si bani , cam 30000 de lei, o suma mare la acel timp.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:04, 25 Decembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu exista asemenea posibilitati.
Daca atunci cand traiau partile nu s-a actionat acum ... e cam tarziu, mai ales ca saracu Theodor Aman a trecut la cele vesnice de circa 150 de ani.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
In 1901 Ion Mitescu recunoaste ca de fapt fiica lui Dora Mitescu este in realitate fiica lui Theodor Aman chiar daca in acte el a trecut-o ca fiind fiica lui , culmea este ca acel dosar nu se mai gaseste la Tribunalul Mehedinti, Sectia a doua. Doamna Seitan Dorelia de la Arhivele Nationale Mehedinti, mi-a zis ca toate dosarele de la Tribunalul Mehedinti sectia a doua dinainte de 1904 au fost distruse in timpul celui de-al doilea razboi mondial. E ciudat , eu cred ca cineva a avut un scop de a distruge aceste dosare. Cine stie ce adevaruri suparatoare contineau aceste dosare.
Nu conteaza a cui fiica era, e nascuta in timpul casatoriei si il are ca tata pe sotul mamei sale, nu stiu cum era exact codul civil in anii aia, dar daca voia sa tagaduiasca paternitatea exista si atunci un termen.
Nu sunteti pe o pista buna.
~ Conținut șters la cerere ~
Art 9 alin 4 si 5 din legea 102/2014 permite deshumarea in anumite conditii..
Trebuie doar sa va interesati daca nu cumva trupurile neinsufletite au fost mutate dupa o anumita perioada.

Alte discuții în legătură

Cum pot sa pun mana pe averea familiei aman? Hamarsold300 Hamarsold300 Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tablourile lui theodor aman Hamarsold300 Hamarsold300 Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun ... (vezi toată discuția)
Tablouri theodor aman spartacus172 spartacus172 Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost ... (vezi toată discuția)