avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problemă foarte încurcată: străbunica mea este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problemă foarte încurcată: străbunica mea este fiica nerecunoscută a marelui pictor Theodor Aman. Aș putea obține deshumarea lor pentru testarea ADN?

Stra-bunica mea Dora Mitescu este de fapt fiica marelui pictor Theodor Aman. Pictorul Theodor Aman a avut o aventura cu stra-stra bunica mea Janeta Mitescu care era casatorita cu Ion Mitescu. Dora Mitescu a fost trecuta in certificatul de nastere ca fiica a lui Mitescu Ion , desi in realitate era fiica lui Theodor Aman. Numai daca as dezgropa pe Dora Mitescu si pe Theodor AMAN, si s-ar face testul ADN s-ar vedea ca spun adevarul. Cum pot face acest lucru, de vreme ce in acte Dora Mitescu este trecuta ca fiica a lui Mitescu Ion, iar Aristia Aman minte si ea in testament ca Dora Mitescu este fiica lui Ion Mitescu, desi ea stia ca este fiica lui Theodor Aman ? Ca sa se ascunda acest lucru Aristia Aman si familia Aman i-au dat Dorei bijuterii si bani , cam 30000 de lei, o suma mare la acel timp.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:04, 25 Decembrie 2018
Da, aveti dreptate doamna Raluca Dudescu, dar cred ca doar Arhivele Mehedinti erau in masura sa pastreze un dosar de la Tribunalul Mehedinti sectia a doua. Intr-un monitor oficial din 1901 scrie de acest proces, scrie si numarul sentintei , insa Doamna Dorelia Seitan de la Arhivele Mehedinti, mi-a comunicat in scris ca aceste dosare au fost distruse in timpul razboiului.
Da , revendicati Catedrala din Aachen !
Parerea mea e ca singurul lucru pe care-l veti obtine este pierderea de nervi, timp si bani. Prevad ca la sfarsitul acestui lant de procese veti acuza Justitia din Romania ca v-a nedreptatit pentru ca e corupta, desi ea in privinta chestiei cu mosia lui Aman nu are nicio vina.

Dupa cate m-am putut eu dumiri pe portalul just.ro, nu exista niciun proces pe aceasta tema. Iar a incepe acum un proces este tardiv.

Conform cu [ link extern ]
se pare ca doar un mic procentaj din populatia Romaniei nu sunt descendentii lui Carol cel Mare.

Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa pun mana pe averea familiei aman? Hamarsold300 Hamarsold300 Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tablourile lui theodor aman Hamarsold300 Hamarsold300 Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun ... (vezi toată discuția)
Tablouri theodor aman spartacus172 spartacus172 Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost ... (vezi toată discuția)