avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O problemă foarte încurcată: străbunica mea este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O problemă foarte încurcată: străbunica mea este fiica nerecunoscută a marelui pictor Theodor Aman. Aș putea obține deshumarea lor pentru testarea ADN?

Stra-bunica mea Dora Mitescu este de fapt fiica marelui pictor Theodor Aman. Pictorul Theodor Aman a avut o aventura cu stra-stra bunica mea Janeta Mitescu care era casatorita cu Ion Mitescu. Dora Mitescu a fost trecuta in certificatul de nastere ca fiica a lui Mitescu Ion , desi in realitate era fiica lui Theodor Aman. Numai daca as dezgropa pe Dora Mitescu si pe Theodor AMAN, si s-ar face testul ADN s-ar vedea ca spun adevarul. Cum pot face acest lucru, de vreme ce in acte Dora Mitescu este trecuta ca fiica a lui Mitescu Ion, iar Aristia Aman minte si ea in testament ca Dora Mitescu este fiica lui Ion Mitescu, desi ea stia ca este fiica lui Theodor Aman ? Ca sa se ascunda acest lucru Aristia Aman si familia Aman i-au dat Dorei bijuterii si bani , cam 30000 de lei, o suma mare la acel timp.
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:04, 25 Decembrie 2018
Nu conteaza, niciodata nu e prea târziu !
Nu e deloc o poveste, stiu ca real, chiar Aristia Aman a stiut acest lucru. Dar l-a ascuns.
Eu nu am negat ca ar fi real, dar... la ce va foloseste?
Of, of, of ! Nici nu trebuie sa scrie pe internet secretul familiei mele, dar daca sunteti asa de curios scriu aici cum a fost lucrurile. Stra=stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost executorul testamentar al Aristiei Aman, cumnata lui Theodor Aman. Jeaneta Mitescu a fost sotia lui Ioan Atanasie Mitescu. Janeta Mitescu a facut-o pe Dora Mitescu cu Theodor Aman. . Dar fetita a fost trecuta in certificatul de nastere ca fiind a lui Ioan Mitescu , nu a lui Theodor Aman. Adica sotia lui Ioan Atanasie Mitescu ( Jeaneta Mitescu) a facut-o pe Dora cu Theodor Aman, Fetita a fost trecuta in certificatul de nastere ca si cand ar fi a lui Mitescu, nu a lui Aman . Aristia Aman a botezat-o si a declarat in testament ca este fiica lui Mitescu , asa cum apare si in certificatul de nastere, insa in realitate este fiica lui Theodor Aman. Ce este asa greu de inteles? Si sunt sigur ca Aristia Aman stia si ea adevarul, dar pana la urma asa au decis ei. Si asta a fost. De altfel Aristia a scris in acte ca este nasa ei, insa Dora Mitescu era de fapt fetita cumnatului ei. Lasa ca si in alte familii boieresti s-au intamplat lucruri de astea, nu e singurul caz ! Nici Jean Mihail nu este fiul lui Dini Mihail, dar in acte figureaza ca fiu al lui Dini Mihail , desi mama lui Matilda l-a facut cu Gioni Creteanu, asa a scris Constantin Argetoianu. Si sa va mai spun un lucru. Pe timpuri barbatii care erau inselati de sotii, au declarat la starea civila ca acei copii erau ai lor, desi in realitate erau ai amantilor sotiilor lor. Asa era pe timpuri. Nu e singurul caz, au fost multe cazuri. A se vedea si copiii din flori ai lui Alexandru Ioan Cuza, crescuti de sotia lui. , desi erau copiii Mariei Obrenovici.
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator
Nici nu poate sa apara la tribunal numele de Dora Mitescu , ca e moarta demult.
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2018
Hamarsold300, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot sa pun mana pe averea familiei aman? Hamarsold300 Hamarsold300 Aristia Aman a fost nasa strabunicii mele Dora Mitescu. Dupa ce a facut un testament cu stra-stra bunicul meu Ioan Atanasie Mitescu, prin care Aristia Aman a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tablourile lui theodor aman Hamarsold300 Hamarsold300 Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun ... (vezi toată discuția)
Tablouri theodor aman spartacus172 spartacus172 Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost ... (vezi toată discuția)