avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela_Bejan

Activitate Gabriela_Bejan

Buna ziua! Proprietatea noatra este situata intre 2 strazi. Avem o singura adresa, pe una dintre strazi, dar poarta avem si pe a doua strada (neutilizata, foarte veche). Dorim sa o transformam in cale de acces oficiala si sa adaugam o adresa, pe a doua strada. Cum se poate realiza acest lucru? Mulțumesc!

Voinea Liviu a scris:

Chiar daca v-ati strange in acea gradina si 4 prieteni,veti fi amendati de cate ori veti deranja linistea publica si vecinii vor sesiza politia.

Buna seara! Ma puteti indruma, va rog, catre normativele aferente? Nu am reusit sa gasesc nimic concret care sa stabileasca limita intre petrecere privata cu 4 prieteni in propria gradina (inafara intervalelor de liniste) si derajarea acestei linisti publice. Daca vecinul este vexat de cel mai mic sunet, noi vom fi amendati by default? Mulțumesc!
Nu inchiriez in calitate de persoana fizica, ci juridica. Nu pot obtine acordul vecinilor, asta este problema in sine :)
Intrebarea mea este daca e nevoie sau nu de acest acord pentru ce vreau sa fac. Evenimente restranse, in aer liber cu muzica in surdina, faca bucatarie proprie; garder party-uri
Buna ziua,
Intentionez sa inchiriez gradina casei (Bucuresti) pentru evenimente private restranse (maximum 50 de persoane) pe parcursul zilei, dar si seara. Problema este ca aceasta grădină este situata in capatul unei alei (strada infundata), iar in jurul ei avem 4 vecini. Acest teren nu a fost folosit ani de zile, iar toti s-au obisnuit sa fie liniste deplină. Acum ca am inceput sa o amenajam (pentru noi, nu neaparat pentru evenimente) au si inceput sa sune la politie ca am face "prea multa" galagie (complet nejustificat). Am cautat in legislatie, dar nu m-am lamurit, asadar intrebarile mele sunt:

- este nevoie de acordul vecinilor pentru ce am vrea noi sa facem? (doar spatiu pentru evenimente, fara bucatarie proprie (doar catering), fara comercializare de bauturi alcoolice, etc.; muzica in surdina, ca la un eveniment in gradina
- ce fel de autorizatie/autorizatii ne trebuie? Vrem sa deschidem gradina 100% legal, ne asteptam sa trimita vecinii toate controalele pamantului.
- putem obtine de la primarie o autorizatie speciala care sa permita zgomot in limite normale pana la ora 00:00, nu pana la 22:00? Sau macar scutire de la intervalul 13-14 de liniste. Dupa cum spuneam, dorim sa fie cu preponderenta evenimente de zi.
- stiti care este nivelul de dB admisi in Bucuresti pentru evenimente private? Nu de alta, dar la parintii mei care locuiesc in Ferentari urla manelele de vineri pana duminica si nu mai ia nimeni nicio amenda...
- stiti in ce reglementari, norme, legi as putea gasi raspuns la intrebarile de mai sus?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!