avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inchiriere gradina casei pentru evenimente. Am nevoie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inchiriere gradina casei pentru evenimente. Am nevoie de acordul vecinilor?

Buna ziua,
Intentionez sa inchiriez gradina casei (Bucuresti) pentru evenimente private restranse (maximum 50 de persoane) pe parcursul zilei, dar si seara. Problema este ca aceasta grădină este situata in capatul unei alei (strada infundata), iar in jurul ei avem 4 vecini. Acest teren nu a fost folosit ani de zile, iar toti s-au obisnuit sa fie liniste deplină. Acum ca am inceput sa o amenajam (pentru noi, nu neaparat pentru evenimente) au si inceput sa sune la politie ca am face "prea multa" galagie (complet nejustificat). Am cautat in legislatie, dar nu m-am lamurit, asadar intrebarile mele sunt:

- este nevoie de acordul vecinilor pentru ce am vrea noi sa facem? (doar spatiu pentru evenimente, fara bucatarie proprie (doar catering), fara comercializare de bauturi alcoolice, etc.; muzica in surdina, ca la un eveniment in gradina
- ce fel de autorizatie/autorizatii ne trebuie? Vrem sa deschidem gradina 100% legal, ne asteptam sa trimita vecinii toate controalele pamantului.
- putem obtine de la primarie o autorizatie speciala care sa permita zgomot in limite normale pana la ora 00:00, nu pana la 22:00? Sau macar scutire de la intervalul 13-14 de liniste. Dupa cum spuneam, dorim sa fie cu preponderenta evenimente de zi.
- stiti care este nivelul de dB admisi in Bucuresti pentru evenimente private? Nu de alta, dar la parintii mei care locuiesc in Ferentari urla manelele de vineri pana duminica si nu mai ia nimeni nicio amenda...
- stiti in ce reglementari, norme, legi as putea gasi raspuns la intrebarile de mai sus?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat!
faceți-va firma de evenimente. veți cere acordul vecinilor, va luați avizele de rigoare: mediu, primărie, dsp, etc., si sunteți acoperit. contrar e complicat: activități comerciale neautorizate pe persoana fizica... va expuneți.
Nu inchiriez in calitate de persoana fizica, ci juridica. Nu pot obtine acordul vecinilor, asta este problema in sine :)
Intrebarea mea este daca e nevoie sau nu de acest acord pentru ce vreau sa fac. Evenimente restranse, in aer liber cu muzica in surdina, faca bucatarie proprie; garder party-uri
dvs incurcati lucrurile intentionat: inchiriati ca PJ, dar proprietatea e a unei PF. de aici confuziile. in plus, 50 oameni numai eveniment restrans nu e: are anvergura unul botez.
cine inchiriaza la prima mana (cel care e si responsabil administrativ, legal, etc, fiindca PJ-ul e de fatada) trebuie sa aiba acordurile valabile.
contrar, vecinii va pot reclama bine mersi si clientii se trezesc cu politia, DSP-ul, ANPC-ul, etc., pe cap.
in al doilea, rand, nu puteti sa conditionati clientii sa urle daca vor. muzica o fi in surdina, ca DJ-ul e de la dvs,
in plus, va trebuie contracte de ridicare deseuri, amplasament aprobat pentru catering (firma de catering are masinile autorizate, insa aranjamentele pe farfurii se fac la destinatie, etc)
consultati un stiutor in ale evenimentelor, am dat doar cateva exemple...
~ Conținut șters la cerere ~

Voinea Liviu a scris:

Chiar daca v-ati strange in acea gradina si 4 prieteni,veti fi amendati de cate ori veti deranja linistea publica si vecinii vor sesiza politia.

Buna seara! Ma puteti indruma, va rog, catre normativele aferente? Nu am reusit sa gasesc nimic concret care sa stabileasca limita intre petrecere privata cu 4 prieteni in propria gradina (inafara intervalelor de liniste) si derajarea acestei linisti publice. Daca vecinul este vexat de cel mai mic sunet, noi vom fi amendati by default? Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

intentionez sa inchiriez o parte din gradina casei ...rulote si food-truckuri Restro Restro Buna ziua, Intentionez sa inchiriez o parte din gradina casei (Bucuresti, Sector 1, zona protejata, nu centru, intr o statie de autobuz, stradala, 14 ml), ... (vezi toată discuția)
Linistea locatarilor lege 61/1991 Lucian8479 Lucian8479 Referitor la studierea unui instrument muzical, in propria locuință și in afara intervaluliui de liniște, de catre o persoana inscrisă la o școală de ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre tulburarea linistii publice stc1 stc1 Buna ziua! De curand, vecinul de sub mine a devenit din ce in ce mai pretrecaret. Dimineata, seara, luni, marti, duminica...Ziua si ora sunt irelevante. ... (vezi toată discuția)