avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate ralucadorks

Activitate ralucadorks

Ce inseamna titulatura de "actiune introdusa in instanta de catre mama in numele copilului" pentru recunoasterea paternitatii?
Cumva inseamna ca este o actiune introdusa de mama si continuata de catre copil prin introducerea unei actiuni la varsta atinsa de el a majoratului?
Deoarece,este posibil ca pe motivul situatie pandemice mondiale sa fi depasit termenul de 3 ani pentru a cere despagubirile.
Bună ziua,
In urma cu 3ani am dat nastere unui copil,dintr-o relatie cu un cetatean al unui stat membru al uniunii europene.Tatal biologic nu l-a recunoscut pe copil la nastere fugind de responsabilitati si facand-o la sfatul rudelor din familia sa,care mi-au creat si continua sa imi creeze numai necazuri.
Au trecut de atunci 3ani si staruinta mea ca mama de a obtine un acord consensual(anul trecut)astfel ca copilul sa fie recunoscut pe cale notariala etc si sa faca parte din viata copilului,individul-au esuat.Avocati romani contactati de mine in acest stat membru UE m-au sfatuit ca este de real folos sa deschid procesul in Romania la domiciliul de crestere al copilului.
Intrebarea 1:i.Dilema care o am este ca sunt in necunostinta de cauza care sunt articolele legii Dreptului familiei care inculpeaza si il fac pe un cetatean strain sa raspunda in Romania penal sau civil ptr abandonul situatiei?acolo unde el nu se stie sa fi comis vreo fapta.care sunt articolele legii?dreptului international?
intrebarea 2:daca as castiga procesul de filiatie,poate statul Roman sa aiba putere executoriala asupra altui stat membru UE ca sa pot obtine sumele restante ce se vor calcula ptr anii de crestere ai copilului?
Intrebarea 3:cum se prezinta situatia mea in Romania si unde ma incadrez eu si copilul in lege dupa 3ani de la nasterea sa?
intrebarea4:daca intentez actiunea in favoarea copilului in acest stat european,iar tatal biologic obtine prin minciuni si specula copilul sau chiar tribunalul strain il obliga pe tata sa il creasca.Ce actiune mai pot deschide din Romania?daca se intampla asa.poate sa fie altfel.