avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... copil nerecunoscut la nastere de catre tatal biologic ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

copil nerecunoscut la nastere de catre tatal biologic cetatean UE

Ce inseamna titulatura de "actiune introdusa in instanta de catre mama in numele copilului" pentru recunoasterea paternitatii?
Cumva inseamna ca este o actiune introdusa de mama si continuata de catre copil prin introducerea unei actiuni la varsta atinsa de el a majoratului?
Deoarece,este posibil ca pe motivul situatie pandemice mondiale sa fi depasit termenul de 3 ani pentru a cere despagubirile.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 10:06, 13 Iunie 2020
Înseamnă că mama este reprezentantul legal al copilului pe toată perioada minoratului.
Nu, nu înseamnă „o actiune introdusa de mama si continuata de catre copil prin introducerea unei actiuni la varsta atinsa de el a majoratului?”
Cred că vă referiți la acțiunea în stabilirea filiației.
Dacă ați depățit un termen, luați în calcul că ele au fost suspendate pe perioada stării de urgență.
Care despăgubiri? Filiația/paternitatea nu dau dreptul la despăgubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului rezultat din afara casatoriei NICA GEORGIANA NICA GEORGIANA Am o fata in varsta de aproape 6 (sase) ani.Pot cere in instanta recunoasterea si pensie alimentara de la tata? (vezi toată discuția)
Paternitate iriza iriza am o fetita de 4 ani nascuta in afara casatoriei.tatal a recunoscut o(e trecut pe certif de nastere)in tot acest timp nu m a ajutat cu nimic.poate sa ceara ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)