avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate tzvpac

Activitate tzvpac

Bună ziua

Am o firma veche fără activitate cu asociat unic și cu sediul social pe apartamentul meu
Cum scot acel sediu social de pe apartament sa nu mai apără la taxe și impozite locale?
O radiez de la camera de comerț (registrul comerțului) și apoi cu aceea hârtie de radiere ma duc la taxe și impozite locale pt a o radia și de acolo?
Sau procedura este altfel?
Bună ziua! Urmează sa achiziționez un apartament cu ipoteca. Vânzătorul are cadastru și intabularea făcute dar mi s a spus ca după cumpărarea imobilului trebuie sa fac iar cadastru și intabularea. Eu ca și cumpărător după semnarea contractului de vânzare cumpărare trebuie sa scot alt cadastru și intabulare? Acestea nu se scot atunci când la rândul meu vreau sa îl vând? La ce m ar ajuta sa rescot aceleași documente după cumpărare? După semnarea actului de vânzare cumpărare devin proprietar sau după ce îmi iese intabularea pe numele meu? Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
Mulțumesc tuturor pentru raspunsuri
Voi discuta cu banca vânzătorului pentru a obține mai multe detalii
Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
Și cine se va ocupa de radierea ipotecii din cartea funciara vânzătorul sau cumpărătorul? Ca banca oferă doar documentul pentru radiere nu face efectiv radierea.

MihailZC a scris:

Ba da, banca emite un acord in care spune ca este de acord cu instrainarea imobilului cu conditia ca din pretul achitat suma de 11.000 euro sa se achite in contul X. Incheiati direct contractul de vanzare, achitati cei 11.000 euro in contul indicat, practic cumparati imobilul ipotecat. Dupa achitarea sumei, in termen de cateva zile, banca se va prezenta la biroul notarial si va da declaratia de radiere a ipotecii.

Răspuns la discuția Cumparare apartament ipotecat
Mulțumesc pentru răspuns dar cum am menționat și mai sus nu as dori sa ii ofer aceasta suma de bani în avans pentru a evita riscul unei înșelăciuni.
Dar sa spunem ca fac un antecontract cu vânzătorul ce garanție am eu ca se va duce la banca sa achite acel credit? Sau plătește creditul și nu mai vrea sa vândă apartamentul? Eu nu pierd banii? Sa zicem ca pot recupera prin a-l da în judecata și restul procedurilor legale care durează mult și sunt costisitoare timp în care as fi putut găsi alt apartament dar acum as fi în minus 11000 euro.
Nu există alta varianta mai sigura pentru a evita astfel de variante?
Buna seara
Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu.

Vreau sa cumpar un apartament si pretul este de 47000Euro.
Vanzatorul are un credit cu ipoteca pe apartament si mai are de plata 11000 euro.
Cum ar trebui sa procedez ca sa pot achizitiona acest apartament fara sa imi fac griji ca as putea fi inselat si sa pierd o suma de bani cum ar fi cei 11000 euro?
Daca banca ofera acordul de vanzare a apartamentului se pot depune banii intrun cont bancar la care nu are nimeni acces decat daca se respecta anumiti termeni contractuali ceva de genul cont escrow?
Nu as vrea sa ii dau banii proprietarului sa achite imprumutul si nici eu sa achit imprumutul pentru vanzator ca exista riscul sa pierd banii.
Exista posibilitatea sa fac un acord cu banca de preluare a ipotecii si sa ii achit vanzatorului stric diferenta si sa imi ramana mie rata si ipoteca ?
achitarea apartamentului se va face prin cash(transfer bancar) nu credit prin urmare si diferenta de 11000 euro creditul ipotecar se va plati integral dar din nou nu as vrea sa il achit catre banca pana nu sunt proprietar. Credeti ca exista posibilitatea din nou sa depun aceasta suma intrun cont la banca respectiva cu scopul platii acestui credit dar cu conditia ca banca sa ii ia dupa ce devin proprietar?
Sau imi puteti sugera dvs o solutie mai sigura si mai simpla?
in opinia dvs cam cat ar dura toate aceste proceduri inclusiv scoaterea ipotecii de pe apartament din cartea funciara?
Va multumesc
Astept cu interes un raspuns