Bună ziua! Urmează sa achiziționez un apartament cu ipoteca. Vânzătorul are cadastru și intabularea făcute dar mi s a spus ca după cumpărarea imobilului trebuie sa fac iar cadastru și intabularea. Eu ca și cumpărător după semnarea contractului de vânzare cumpărare trebuie sa scot alt cadastru și intabulare? Acestea nu se scot atunci când la rândul meu vreau sa îl vând? La ce m ar ajuta sa rescot aceleași documente după cumpărare? După semnarea actului de vânzare cumpărare devin proprietar sau după ce îmi iese intabularea pe numele meu? Va mulțumesc!
Ati inteles gresit. Nu trebuie sa faceti cadastru si nici sa intabulati (dvs) pe numele dvs. La momentul incheierii contractului de vanzare veti achita, printre altele, o taxa reprezentant tariful de publicitate imobiliara pentru intabularea dreptului de proprietate asupra imobilului pe numele dvs. Atat.
Deveniti proprietar la momentul semnarii contractului de vanzare. Dreptul dvs de proprietate devine opozabil tertilor la momentul intabularii contractului de vanzare in cartea funciara. (in regim normal in 6 zile, dar daca se incheie si contract de ipoteca, intabularea se face a doua zi)
Intabulare
alice5patru
Buna ziua
In 2004 am cumparat un apartament. La momentul respective nu am primit cadastru si intabularea. Cine trebuia sa ceara modificarile din cartea ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie
bagins
De cand intra in vigoare actul/contractul de donatie? din momentul semnarii sau dupa ce se face intabularea pe numele noului proprietar ( am inteles ca dureaza ... (vezi toată discuția)