avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare

Buna ziua
In 2004 am cumparat un apartament. La momentul respective nu am primit cadastru si intabularea. Cine trebuia sa ceara modificarile din cartea funciara atunci? Noi sau notarul unde am incheiat actul de vanzare-cumparare?
Acum vreau sa vand apartamentul. Am obtinut un duplicat de cadastru de la cartea funciara, insa nu si un duplicat dupa intabulare. Pentru vanzare este sufficient extrasul de carte funciara sau trebuie sa solicit incheierea de intabulare?
Printre documentele solicitate de catre banci este si intabulare. Ce ma sfatuiti sa fac sa merg sa scot si un duplicat dupa intabulare?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2015
alice5patru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:33, 28 Iunie 2015
Era necesar ca la momentul incheierii formalitatilor de tranzactionare bun imobil ,vanzatorul sa prezinte extras de carte funciara
La incheierea formalitatilor de achizitie bun imobil ,dvs ca proprietar trebuia sa solicitati notarului sa dispuna si intabularea dreptului dvs de proprietate asupra bunului imobil,sau sa desfasurati dvs personal demersuri la ocpi
Pentru tranzactionare bun imobil,este necesar sa prezentati atat extras de carte funciara cat si intabularea care probeaza ca dvs vanzator detineti calitatea de proprietar al bunului imobil si ca ati notat dreptul dvs de proprietate asupra imobilului in registrul national al proprietatilor imobiliare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Sechestru imobil aliosagav aliosagav Buna seara. As avea si eu o intrebare .In ianuarie 2014 am cumparat un apartament cu contract de vanzare. cumparare , grevat de orice sarcina, deci totul in ... (vezi toată discuția)