avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PV receptie apartament
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PV receptie apartament

Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este doar pentru primul proprietar valabil , urmand ca apoi sa se "preia" automat prin vanzare -cumparare. Este adevarat ca eu pot incheia actul fara pv receptie?

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 18:12, 7 Septembrie 2009
Documentele pe baza carora Notarul Public poate intocmi actul translativ de proprietate sunt ,in principal:
- titlul de proprietate asupra imobilului tranzactionat; pentru constructii noi: Titlul de proprietate pentru teren + Proiect tehnic faza PAC + Certificat de urbanism + Autorizatie de constructie + Contract de antrepriza + PV receptie finala + Cartea constructiei;
- documentatia cadastrala finala (teren + constructia la forma finala);
- incheierea OCPI teritorial de intabulare a dreptului de proprietate asupra imobilului (teren + constructie);
- extras din Cartea funciara pentru imobil (teren + constructie)
- dovada existentei rolului fiscal pentru imobilul tranzactionat, deschis pe numele ultimului proprietar (vanzatorul Dvs.)
- extras de rol fiscal, fara debite

Daca sunteti a treia sau mai mult persoana care cumpara acelasi imobil, este de dorit sa solicitati vanzatorului si notarului copii legalizate dupa toate actele care au stat la baza tranzactiilor anterioare. Astfel , in viitor, puteti beneficia de garantii pentru constructie si multe altele

Cu stima,
Expert tehnic judiciar Eugen MARCOV
Multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg nu ar fi nevoie de un PV de receptie, decat pentru constructiile noi si primul proprietar (am mai rasfoit pe unele pagini).

Intrebare: un pv de receptie, de acum "n" ani cum se poate obtine? Prin notarii initiali care au facut actele?
Acest document se poate obtine sau de la proprietar (daca il mai are) sau de la notarul la care s-a facut prima tranzactie sau de la biroul de carte funciara care trebuie sa il aiba in arhiva!B-)
Eventual, PV de recetie finala trebuie sa fie arhivat la:
- Primaria care a emis autorizatia de construire si de la care, la receptie, a participat un delegat imputernicit;
- la Administratia Finantelor Publice teritoriala, la actele cu care s-a deschis rolul fiscal, pentru luarea in evidenta a constructiei.

Salut
Sa inteleg ca exista in unele evidente si il pot accesa. Sa dau de primul proprietar... slabe sanse. tinand cont ca apartamentul este in Bucuresti probabil se poate identifica la: primarie, Administratie sau Notar.

Multumesc,
Voi citi cu atentie contractul de V-C sa vad istoricul proprietatii.Ma interesez si la notarul cu care voi face actul. Probabil va sti sa raspunda.:)


Alte discuții în legătură

”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Documente cadastrale necesare la vanzarea-cumpararea unei proprietati AureliaP AureliaP La incheierea actelor de vanzare-cumparare a unei case cu terenul aferent, intr-o comuna, vanzatorul este obligat sa prezinte documentele cadastrale? Care sunt ... (vezi toată discuția)