Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este doar pentru primul proprietar valabil , urmand ca apoi sa se "preia" automat prin vanzare -cumparare. Este adevarat ca eu pot incheia actul fara pv receptie?
Documentele pe baza carora Notarul Public poate intocmi actul translativ de proprietate sunt ,in principal:
- titlul de proprietate asupra imobilului tranzactionat; pentru constructii noi: Titlul de proprietate pentru teren + Proiect tehnic faza PAC + Certificat de urbanism + Autorizatie de constructie + Contract de antrepriza + PV receptie finala + Cartea constructiei;
- documentatia cadastrala finala (teren + constructia la forma finala);
- incheierea OCPI teritorial de intabulare a dreptului de proprietate asupra imobilului (teren + constructie);
- extras din Cartea funciara pentru imobil (teren + constructie)
- dovada existentei rolului fiscal pentru imobilul tranzactionat, deschis pe numele ultimului proprietar (vanzatorul Dvs.)
- extras de rol fiscal, fara debite
Daca sunteti a treia sau mai mult persoana care cumpara acelasi imobil, este de dorit sa solicitati vanzatorului si notarului copii legalizate dupa toate actele care au stat la baza tranzactiilor anterioare. Astfel , in viitor, puteti beneficia de garantii pentru constructie si multe altele
Multumesc pentru raspuns. Din ce inteleg nu ar fi nevoie de un PV de receptie, decat pentru constructiile noi si primul proprietar (am mai rasfoit pe unele pagini).
Intrebare: un pv de receptie, de acum "n" ani cum se poate obtine? Prin notarii initiali care au facut actele?
Acest document se poate obtine sau de la proprietar (daca il mai are) sau de la notarul la care s-a facut prima tranzactie sau de la biroul de carte funciara care trebuie sa il aiba in arhiva!B-)
Eventual, PV de recetie finala trebuie sa fie arhivat la:
- Primaria care a emis autorizatia de construire si de la care, la receptie, a participat un delegat imputernicit;
- la Administratia Finantelor Publice teritoriala, la actele cu care s-a deschis rolul fiscal, pentru luarea in evidenta a constructiei.
Sa inteleg ca exista in unele evidente si il pot accesa. Sa dau de primul proprietar... slabe sanse. tinand cont ca apartamentul este in Bucuresti probabil se poate identifica la: primarie, Administratie sau Notar.
Multumesc,
Voi citi cu atentie contractul de V-C sa vad istoricul proprietatii.Ma interesez si la notarul cu care voi face actul. Probabil va sti sa raspunda.:)