avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Documente cadastrale necesare la vanzarea-cumpararea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Documente cadastrale necesare la vanzarea-cumpararea unei proprietati

La incheierea actelor de vanzare-cumparare a unei case cu terenul aferent, intr-o comuna, vanzatorul este obligat sa prezinte documentele cadastrale? Care sunt acestea (minim obligatorii)? Se poate incheia tranzactia si in lipsa acestor documente cadastrale? Notarul poate decide ce tip de documente cadastrale trebuie sa prezinte vanzatorul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:36, 3 Noiembrie 2011
Asa cum v- am spus si in celalalt mesaj, un imobil nu poate fi instrainat fara a detine documentatie cadastrala, indiferent de locul unde este situat. Si daca vorbim de o faneata in varf de munte, si daca vorbim de o boxa la subsolul unui bloc, documentatia cadastrala este la fel de necesara.
Nu exista "documente cadastrale minim obligatorii"! Exista documentatie cadastrala. Acum, aceasta se prezinta (ca finalitate pentru proprietar) intr-un pad (plan de amplasament si delimitare) al imobilului; practic o foaie. Pana acum cativa ani, documentatia cadastrala care intra in posesia proprietarului era un dosarel format din 4-5 foi.
Notarul nu poate decide asupra unui anumit "tip de documente cadastrale", pentru ca nu exista decat un "anumit tip" - cel avizat si receptionat de OCPI. Desigur, pe langa documentatia cadastrala, notarul va va solicita actele de proprietate, certificat fiscal, o eventuala adeverinta de rol, incheierea de OCPI prin care s-a dispus inscrierea dreptului de proprietate in cartea funciara si un extras de carte funciara pentru autentificare (acest tip de extras se obtine numai prin intermediul biroului notarului public unde urmeaza sa perfectati contractul de vanzare-cumparare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

”notare” vs intabulare laurentiubogdan laurentiubogdan Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si [i]notare[/i] pe casa”. Motivul ar fi ca, in autorizatie, ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Inscriere carte funciara convertred convertred Buna seara, care este procedura si ce documente sunt necesare pentru inscrierea unei locuinte in cartea funciara? (vezi toată discuția)