avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere carte funciara

Buna seara,
care este procedura si ce documente sunt necesare pentru inscrierea unei locuinte in cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:34, 2 Octombrie 2014
Pentru notare drept de proprietate la OCPI sunt necesare urmatoarele acte:

1. Cerere tip de la ANCPI;
2. Documentatie cadastrala receptionata- in situatia in care nu a fost deschisa o carte funciara pentru imobilul respectiv ori s-a modificat descrierea acestuia;
3. Acte de proprietate in copie legalizata, cu exceptia hotararilor judecatoreati definitive si a actelor autentificate de notarii publici;
4. Copia extrasului de carte funciara pentru autentificare ;
5. Dovada achitarii tarifului.

Actele se depun de catre proprietar sau de catre reprezentantul legal al acestuia, ori de catre mandatarul proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum intabulezi o mansarda? Dancu_Gabriela Dancu_Gabriela Buna seara, as dori daca se poate sa imi spuna cineva ce se poate face in cazul in care partea de jos a mansardei este intabulata dar partea de sus nu, astfel ... (vezi toată discuția)
Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)
Intabulare in urma partajului mareboys mareboys In urma partajului am incerercat sa intabulez apartamentul pe numele meu insa mi s-a cerut sentinta judecatoreasca in original. Am incercat sa ii spun ... (vezi toată discuția)