Bună ziua,
Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București.
Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale (Act notarial nr. xx din 2005, act notarial nr. XX din 09.12.2021 si Act notarial XX din 28.03.2022 care apar in extrasul de Cartea Funciară de Informare din 26.04.2022. La PARTEA II Proprietari și acte, apar cei 2 proprietari și scrie; Intabulare drept de proprietate dobandit prin Succesiune și cota parte ½. Cand semnez contractul de cumpărare toate aceste acte de succesiune, procesul verbal de recepție de la ICRAL, contractul de la ICRAL si chitanta de achitare integrala trebuie să rămană la mine?
Adresa de renumerotare a străzii trebuie să rămană la mine?
Notarea cumpărării in Cartea funciară se face de către notar sau de către mine? Stiu că se inscrie ipoteca in CF. In cat timp de la semnarea contractului de cumpărare apare intabularea pe numele meu in CF?
Cum si cand se face predarea-primirea apartamentului. Este obligatoriu procesul verbal de predare-primire? Daca da ce trebuie să scriu obligatoriu in el?
La ce trebuie să fiu atentă cand se semnează contractul de cumpărare?
Cand se face transferul bancar al banilor, se va aproba creditul ipotecar.
Vă multumesc.
După semnarea contractului de vânzare, toate actele de proprietate vor rămâne la dvs. Dacă o sa vindeți apartamentul mai departe, va trebui sa le prezentați, pentru a evidenția istoricul imobilului.
Intabularea și notarea ipotecii le face notarul, iar tariful catre Agentia Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliara este suportat de dvs.
Intabularea durează aproximativ 2- 7 zile.
Predarea apartamentul se face în ziua în care ați semnat contractul de vânzare.
Banii vor fi virați de banca, în contul vânzătorului cam în 1-3 zile de la semnarea contractului de vânzare și a contractului de ipoteca.