avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act proprietate pt apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act proprietate pt apartament

situatie:
apartamentul este cumparat de la fostul ICRAL si este pe numele parintilor. avem contractul de vanzare-cumparare in rate, dovada platilor si procesul verbal de predare-primire.

intrebari:
1. este necesara obtinerea unui act de proprietate pt apartament?
2. cum se poate obtine acesta si de unde?
3. daca facem cadastrul si intabularea apartamentului acum acestea vor trebui refacute la momentul succesiunii?
4. este posibila succesiunea fara act de proprietate?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 07:27, 9 Octombrie 2010
raspunsuri:
1. contractul de vanzare-cumparare in rate, dovada platilor si procesul verbal de predare-primire - constituie act de proprietate,
2.---
3.daca parintii au decedat se va face intai succesiunea,
4. nu, dar aveti dovada proprietatii cf. pct. 1
Succesiunea se poate face fara cadastru si intabulare.
Si atentie!
Procesul-verbal de predare-primire sa fie in original. Daca aveti numai copie nu puteti face succesiunea decat dupa ce veti obtine o copie autentica de la societatea care a vandut apartamentul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
elga50, moderator
1. Contractul de vanzare-cumparare ESTE titlu de proprietate;
2. nu e cazul, vezi raspuns la pct.1;
3. nu. cadastrul si intabulare sunt definitive; notarul va cere extras de carte funciara, nu intabulare;
4. nu. dar se poate obtine un "certificat de calitate de mostenitor", adica o recunoastere a dreptului succesoral.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele de proprietate ale vanzătorului la cine răman? Epuree Epuree Bună ziua, Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București. Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca se poate, as dori sa stiu daca titlul de proprietate ... dinu marian cornel dinu marian cornel Buna ziua! Daca se poate, as dori sa stiu daca titlul de proprietate pentru un apartament se poate obtine in cazul in care nu este facut cadastrul. Si daca fac ... (vezi toată discuția)
Cadastru ivanvintilica ivanvintilica Impreuna cu doi frati avem mostenire de la parinti 5ha teren agricol cu Certificat de mostenitor. Doi frati sunt plecati la munca in afara tarii. Ne-am decis ... (vezi toată discuția)