avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Prima casa - acte notar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Prima casa - acte notar

Bună ziua!
Doresc să cumpăr un apartament vechi prin Prima Casă și am următoarele neclarități:
Notarului îi sunt necesare toate intabulările și toate contractele de vânzare cumpărare pentru semnarea antecontractului?
Apartamentul este cumpărat de la ICRAL sector 5, apoi au mai fost încă 3 proprietari.
Notarul a spus că îi sunt necesare toate documentele de mai sus (pe lângă cele standard, cadastru etc.), iar proprietarul actual nu are procesul verbal de predare primire de la ICRAL.
În cazul în care este obligatoriu și acesta, cum se poate obține?
Cel mai recent răspuns: jenna , utilizator 18:31, 16 Februarie 2018
Putin probabil ca notarul sa va fi solicitat si actele vechi de proprietate din moment ce are alte trei contracte in forma autentica unde apare modul de dobandire al apartamentului....
Cred ca banca de la care luati creditul vrea istoricul proprietatii, desi este abuziv fiindca istoricul proprietatii se regaseste in modul de dobandire care a fost trecut cu siguranta in cele trei contracte ulterioare.
Daca insista in directia asta, se poate scoate un duplicat de pe procesul verbal de predare primire a locuintei de la Administratia Fondului Imobiliar care se afla langa Libraria Mihai Eminescu de la Universitate.

Se mai poate obtine si o copie din arhiva Cartii funciare de pe acest proces verbal , dar asta o poate solicita doar proprietarul.
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
jenna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scot un duplicat de pe actul de proprietate pierdut? Mihaita Elena Mihaita Elena Locuinta a fost cumparata prin I.C.V.L centrul 6 in 1978 si a fost data in folosinta in 12.04.1979. Precizez ca locuintei nu i s-a facut cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Actele de proprietate ale vanzătorului la cine răman? Epuree Epuree Bună ziua, Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București. Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un certificat de mostenitor pentru un apartament ... Andrei Cornea Andrei Cornea Bună ziua, Am un certificat de mostenitor pentru un apartament în Buc. unde se face vorbire despre un Contract de împrumut încheiat cu SCMB-Bucxurești ... (vezi toată discuția)