avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate ALM19

Activitate ALM19

Va salut!
Detin un PFI medicina umana si am urmatoarea situatie:
Am renuntat la a acorda tichete cadou ptr angjat si am adaugat suma la salariul net.
Intrebarea mea este daca achizitionez pe firma vouchere eMag, Notino, FashionDays, AboutYou, Mobexpert ptr a le da angajatului cu diverse ocazii, nenominal, cum se poate deduce?
Pentru o carte electronică, care se va accesa doar pe site-ul unde s-a făcut achiziția (proprietar este autorul cărții), sigiliul electronic pe care îl furnizează diferite firme cu certificate digitale (certSign, Digisign etc.), mă poate ajuta cu:
- clientul să poată vizualiza de pe un singur dispozitiv cartea
- clientul să poată vizualiza un timp limitat (ex: 1 an de zile)
- clientul să nu poată da share, print, screenshot. modifice conținutul cărții
Să primesc notificare de fiecare dată când se încearcă să facă una din cele descrise mai sus sau când deschide conținutul?
Nu aș vrea ca după atâta muncă, mai ales că vorbim de o carte în segmentul educațional/servicii, să mă trezesc cu produsul pus ca document pe Scribd, Academica, shareuit pe cine stie ce grupuri de Facebook.
Soluția în cazul meu nu este un software Digital Rights Management, desi face tot ce mi-as dori, pentru că sunt fel și fel de softuri pe internet care pot scoate acel DRM. Costul lunar pentru un soft drm se ridică de la 120 euro în sus, bani pe care i-aș achita, dacă nu ar exista și reversul medaliei. Pirateria on-line a atins niște cote catastrofale. Pe lângă asta, varianta de tipărire (tot sub ISBN ocazional - nu am de gând să cedez drepturile unei edituri) este costisitoare, materialul este mare, complex, iar aici intervine și timpul, pentru că una este să ai produsul instant și alta este să depinzi de curieri/concedii, clienți neserioși care selectează plata rambrus s.a.m.d.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Pentru a introduce o clauza de uzufruct viager pe un imobil situat in judetul Ilfov, ma pot adresa oricarui notar din tara sau este necesar sa apelez la un notar din zona Bucuresti-Ilfov?
Ma intereseaza achizitia unui apartament aflat in executare silita, la care nu s-a anuntat data executarii, insa pretul a scazut, fiind la a doua licitatie. Corespunde cu toate cerintele mele, este intr-o zona foarte buna a orasului pe care il urmaresc. Potentialul sau este dublu.
Care este riscul, pentu ca sigur o sa faca asta, ca dupa achizitie, fostul propietar va da banca in judecata pentru clauze abuzive. Probabil inca sta in imobil si daca castig licitatia probabil va fi devastat complet. De mentionat ca voi face credit imibiliar cu ipoteca pe el. Care sunt riscurile, ca la randul meu eu sa pierd acest apartament, daca va castiga procesul, si ce riscuri implica din partea mea din moment ce eu garantez chiar cu imobilul executat? Mai am si alte imibile, insa nu voi garanta cu ele.
De dat afara debitorul il voi da chiar si cu politie/jandarmi tot ce se impune fara a imi face prezenta, pana in 1 decembrie. Primul lucru pe care il schimb va fi usa cu montare sistem de alarma si camere de supraveghere. Poate fi tras la raspundere daca vandalizeaza imobilul, pana sa plece? Nu va fi tras la raspundere de catre banca-dauna pana la urma este facuta contra bancii la care este dator. Este vorba de un imobil in zona ultracentrala, evaluat la pret de piata undeva la 55-60.000€ ma gandesc ca a facut prima casa si a ajuns in incapacitate de plata.

Ce pot eu sa fac astfel incat sa am garantia apartamentului in cazul contestatiei? Ce acte legale pot face cat sa nu il pot pierde avand in vedere ca va fi luat prin ipoteca imobiliara? Il pot trece 25% pe PJ si 25% pe numele unei pers fizice? Stiu cas tine de contractul incheiat cu banca, insa ma intereseaza orice portita legala de a scapa definitiv de rau-platnic!