avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Sigiliu electronic eBook DRM
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Sigiliu electronic eBook DRM

Pentru o carte electronică, care se va accesa doar pe site-ul unde s-a făcut achiziția (proprietar este autorul cărții), sigiliul electronic pe care îl furnizează diferite firme cu certificate digitale (certSign, Digisign etc.), mă poate ajuta cu:
- clientul să poată vizualiza de pe un singur dispozitiv cartea
- clientul să poată vizualiza un timp limitat (ex: 1 an de zile)
- clientul să nu poată da share, print, screenshot. modifice conținutul cărții
Să primesc notificare de fiecare dată când se încearcă să facă una din cele descrise mai sus sau când deschide conținutul?
Nu aș vrea ca după atâta muncă, mai ales că vorbim de o carte în segmentul educațional/servicii, să mă trezesc cu produsul pus ca document pe Scribd, Academica, shareuit pe cine stie ce grupuri de Facebook.
Soluția în cazul meu nu este un software Digital Rights Management, desi face tot ce mi-as dori, pentru că sunt fel și fel de softuri pe internet care pot scoate acel DRM. Costul lunar pentru un soft drm se ridică de la 120 euro în sus, bani pe care i-aș achita, dacă nu ar exista și reversul medaliei. Pirateria on-line a atins niște cote catastrofale. Pe lângă asta, varianta de tipărire (tot sub ISBN ocazional - nu am de gând să cedez drepturile unei edituri) este costisitoare, materialul este mare, complex, iar aici intervine și timpul, pentru că una este să ai produsul instant și alta este să depinzi de curieri/concedii, clienți neserioși care selectează plata rambrus s.a.m.d.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
ALM19, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:09, 5 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
care e de fapt intrebarea? cand cineva cumpara o carte, chiar electronica, are dreptul sa o citeasca oricand doreste, fara sa fie conditionat de conexiunea la internet. aici intervine DRM. contrar, puteti sa va inchiriati cartea, cu abonament (plata pe ora). exista metode de a preveni descarcarea, dar printscreen-ul mai greu. prin urmare, daca ati scris o carte extrem de valoroasa, ea va fi sigur piratata. alternativa e sa n-o vindeti deloc. e decizia dvs. e o decizie de business, in cunostinta de cauza. doriti o protectie sigura si ieftina? asa ceva nu exista. vanzarea e o alta meserie
Ultima modificare: Marți, 5 Septembrie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal sa preiei cartile de pe scribd adrian_avram adrian_avram Scribd.com este unul dintre cele mai cunoscute site-uri din lume, de unde poti prelua diverse carti si documente scanate. Pe acest site sunt incarcate si o ... (vezi toată discuția)
Legi privind share-l prin dc++ raluca_ro raluca_ro buna sunt Raluca, nu stiu daca ma adresez cui trebuie dar as dori si eu niste lamuriri cu privire la niste legi, a circulat zilele acestea pe internet - ... (vezi toată discuția)
Proba electronica obtinuta ilegal emilot66 emilot66 1. Daca mi s-a intrat in calculator si sau facut poze la \\\\"My Computer\\\\" cu fisierele si marimea lor de catre politie sau providerul de internet fara ... (vezi toată discuția)