A avut nevoie de mine sa scot banii din banca. Cu banii in geanta a mers la notar, am dat banii vanzatorului si am asteptat ca notarul sa intocmeasca actele de vanzare-cumparare. Dupa ce le-a intocmit, a cazut cerul pe mine, nu mi-a venit sa cred. Jumatate din suma erau banii mei, jumatate i-au dat parintii lui, pentru a ne cumpara apartament. Asta s-a intamplat in 2016-2017. Atunci mi-a spus o minciuna, au venit si ai lui sa-mi promita multe, m-au chemat la ei acasa, am stat 3 h de vorba. In mintea mea era un singur lucru: indiferent ce as face nu-i mai pot recupera. Cum demonstrez ca banii care i-am scos i-am dat lui? Nu aveam nici o dovada. Decat eu si parintii lui, care cu siguranta minteau pentru a-si apara "odorul". Am luat-o ca pe o lectie, viata merge inainte. Nu-mi convine dar nici nu pot sa ma gandesc la asta continuu.
Ordin de protectie a avut, emis de politie, pe 5 zile. Plangerea a ajuns si la parchet, tot parchetul a cerut instantei de judecata prelungirea ordinului de protectie, iar procurorul si instanta din lipsa de probe, a spus ca nu reprezinta nici un risc si a respins cererea. A fost ceruta de catre instanta si inregistrarea cu camera politiei, au fost 3 filmari, la instanta au ajuns doar 2, avocatul a cerut instantei sa ceara politiei si ultima filmare (in care el ma impingea si a intervenit politia), instanta a respins cererea.
Mentionez ca in ziua in care am fost la politie si am facut plangerea iar politistii mi-au spus " cum sa va ajutam dna daca dvs. nu respectati hotararea?" ca pe hotarare eu si copilul aparem cu domiciliul in alta parte, politia m-a intrebat "ati declarat schimbarea domiciliului?", le-am pus ca nu stiam ca trebuie declarata si m-au sfatuit sa ma duc la judecatorie sa fac cerere pt schimbarea domiciliului.
Am intrebat un avocat (fata in fata, nu pe internet sau diferite site-uri) si mi-a spus ca nu toate lucrurile se rezolva prin judecatorie si in cazul asta, celalalt parinte trebuie sa dea o declaratie la politie....
gi-jane2 a scris:
avocatul mi-a spus ca declaratia prin care tatal isi da acordul ca minorul sa-si schimbe domiciliul se da la politie.
o sa fiti surprinsa daca mergeti la politie sa intrebati. Oricum, e fara relevanta ca se da de fapt la notar , cat nu vrea sa o dea.
In plus, asa cum banuiam, nu aveti nevoie de ea, de declaratie, ci eventual, de ordin de protectie.
daca exercita isi autoritatea parinteasca cu rea credinta, puteti cere chiar sa exercitati singura autoritatea parinteasca.
mi-a spart parola de la telefon vanzand reflexia parolei in geam
se face plangere la politie pt violarea secretului corespondentei.
trebuia sa ne cumparam apartament, mi-a luat banii (ai mei proprii, nu comuni, pe care ii strangeam dinainte de casatorie), a vorbit cu notarul ( eu lucram si trebuia sa ma duc doar ca sa semnez actele), m-a chemat la notar, mi-a luat buletinul si a trecut apartamentul pe numele parintilor lui
daca facea asta, nu avea nevoie de dvs. Cand a fost asta si ce ati facut mai departe ?