avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am o hotarare de divort definitiva iar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am o hotarare de divort definitiva iar fostul sot ...

Buna ziua!

Am o hotarare de divort definitiva iar fostul sot a inceput sa plateasca pensie alimentara de o luna de zile. Conform calculelor mele ar fi trebuit sa dea mai mult copilului.

El este bugetar. Intrebarea mea este: el trebuie sa depuna banii sau cei de la resurse umane trebuie sa faca plata?
Vreau sa trimit o copie dupa hotararea de divort la el la munca astfel incat cei de la hr sa vireze banii corect. E posibil ca el sa nu fi dus hotararea.
Cel mai recent răspuns: Annna19 , utilizator 16:23, 26 Octombrie 2022
nu trebuie sa duca hotararea si nici dvs sa o trimiteti.
daca credeti ca nu da corect, apelati la un executor judecatoresc.
In acest moment s a facut o plata de buna voie, personal si nu prin intermediul angajatorului. In prezent, ca sa i se puna poprire angajatorul este necesara executarea silita.

Executarea silita vine cu costuri suplimentare pentru dvs, de aici sfatul meu de a discuta aceste aspecte cu tatal si vedeti daca exista transparenta. Daca nu aveti cale de dialog, mergeti pe executare si veti avea certitudinea ca procentul de pensie se aplica la salariul concret incasat.
Multumesc pentru raspuns!
Exista posibilitatea, fiind bugetar, ca pensia alimentara sa o primesc prin intermediul angajatorului? ma refer ca angajatorul sa vireze pensia alimentara direct, fara ca eu sa apelez la un executor. Niciodata nu stiu ce suma trebuie sa primeasca copilul si nu stiu ce salariu are el.
Daca apelez la executor va trebui sa platesc costuri care nu stiu daca sunt rentabile sau nu, posibil sa-mi fac mai mult rau decat bine.
El nu are salariu fix, salariul difera de la luna la luna, si nu se poate discuta amiabil.
va puteti incerca norocul s atrimiteti hotararea la resurse umane impreuna cu cerere, dar cel mai probabil, nu va vor vira pensia, hotararea nu le e opozabila, se vor supune doar unui executor.
Pe vremuri, executarea se infiinta din oficiu, un exemplar al hotararii ajungea de la instanta la angajator, acum nu mai e asa.

Alte discuții în legătură

Divort herceg herceg 1, eu am facut cerer de divort pe motive intemeiate sotul angajeaza avocat si eu trebuie s aangajezi? 2. pensia alimentata se pune proprie pe salariul sau el ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere noul cod civil coldmountain coldmountain Buna ziua, doresc sa aflu care este procedura prin care trebuie sa pun in aplicare hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)