avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate personalRU

Activitate personalRU

Multumesc!!!!!
Card sanatate!! Si cardurile expirate cand vor fii inlocuite, sau cat timp vor mai fii valabile????
Multumesc!
Buna ziua! Se numeste "roaming involuntar" si este vina "noastra" ca nu ne documentam atunci cand ne plimbam pe langa granite!!! Si mai ales cu granite care nu apartin UE!!!! Acelasi lucru am patit si eu la Vodafone, pe langa HUSI - VASLUI, aproape de granita cu Rep. Moldova si nu am rezolvat nimic!!! Cu toate ca eu nu am primit mesaj de la operatorul de telefonie ca m-am conectat automat, prim roaming, la reteaua tarii vecine!
Multumesc ptr raspunsul mai mult decat elocvent!
Buna ziua! Am o salariata care este in concediu de maternitate, vrea sa stea in CCIc doar 2 luni si sa-si reia activitatea pentru a beneficia de stimulent de insertie.
In aceasta perioada nu prea este nevoie de ea(societate cu cod caen 9602 - salariata este manichiurist, incadrata cu norma intreaga). Ar putea relua activitatea dar cu TIMP PARTIAL(in baza unui act aditional, evident)??
Multumesc!
Dar trebuie inteles ca existenta acelui regulament nu da DREPTUL asociatiei sa ii amendeze pe cei ce incalca normele de conduita/convietuire, dar cu implicarea asociatiei de proprietari , reclamatia depusa la politie de cel viciat are mai multa greutate.
Am specificat, LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018 -care ABROGA vechea Lege 230/2007, de infiintare si functionare a asociatiilor de proprietari!!!
LEGE nr. 196 din 20 iulie 2018 - actualizata -privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor prevede obligativitatea ADOPTARII REGULAMENTULUI CONDOMINIULUI - cu privire la regulile și condițiile de folosință a părților comune ale condominiului și normele de conduită și bună vecinătate dintre proprietari, unde printre altele este prevazut si programul de liniste, ASA CUM ESTE PREVAZUT IN LEGE, sau "imbunatatit", cu acordul a 50%+1 membrilor asociatiei!!! Daca EXISTA se poate face uz de el, cu CONCURSUL VECINILOR care se "ascund de frica"!
GRESIT!!! CITITI LEGEA 61/1991 - ACTUALIZATA:
Un pic mai mult de jumătate din orele din zi trebuie să ne asigurăm că nu-i deranjăm pe vecinii noștri. Potrivit Legii nr. 61/1991, orele de liniște sunt în intervalul 22:00 - 8:00 și între 13:00 și 14:00.

"(...) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora", scrie în lege, iar amenda pentru nerespectarea orelor de liniște e între 500 și 1.500 de lei.

Obligația asta ne revine atât ca simplii cetățeni, locatari, cât și ca persoane care fac parte dintr-o firmă care are sediul într-o clădire unde se află și locuințe ori ca localuri. Amenda e aceeași, fie că vine pe persoană fizică, fie că vine pe firmă.