avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Activitate Tascmob

Activitate Tascmob

Răspuns la discuția Drept de proprietate
Mulțumesc
Răspuns la discuția Drept de proprietate
Vânzarea sa făcut pe baza unui titlu de proprietate pe care apăreau: bunica și 2 din cei 4 frați. Bunicul a murit prin '74, nu sa făcut succesiunea după el, și nici după bunica care a murit în 2002. In acest moment toate aceste 3 persoane sint decedate. La momentul semnării unul din cei 2 frați de pe titlu era în viață. Cvc e redactat de mână, nu e autentificat la notar! Deci contractul poate fi atacat? Succesiunea doresc sa o fac cu cei 2 frați în viață (una fiind mama) și cu copii celei de-al 3 frate.
Buna ziua, am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea speta: mama mea impreuna cu fratii ei au vandut casa parintesca in care au crescut, de vreo 3 ani. Pe proprietatea respectiva nu a fost facuta succesiunea pe ei mostenitorii. Cumparatorul nu a fost deranjat de acest lucru, el nefiind interesat sa intabule propritatea. Acum, eu as dori sa contest acel cvc si sa incerc sa fac succesiunea pe mine, devenind in acest fel proprietar pe acea proprietate. Mentionez ca pe acel cvc au semnat doar cei 3 mostenitori mentionati mai sus. Am vreo sansa in instanta? Multumesc.
Buna ziua,
Doresc sa cumpar o masina din RO, care deja este inmatriculata, are toate actele, dar are ITP-ul expirat. Masina are unele probleme pe la motor si in acest fel nu am cum sa obtin ITP-ul! In aceste conditii pot radia fiscal masina dupa ce o cumpar (ca sa nu platesc impozit si masina sta in curte). De ce acte am nevoie?
Multumesc.
Răspuns la discuția teren fara proprietar
uau, ce inseaman acest in +15%? are legatura cu uzucapiunea sau intra la altceva? vecinul e privat! ar trebui chemat si un topograf?
Răspuns la discuția teren fara proprietar
Dvs mi-ati citat aici uzucapiunea extratabulara! Cercetari s-au facut si nu s-a gasit proprietarul (mostenitori nu stiu, sper sa nu fie ;). Ce legatura are vecinatatea din spatele terenului (e un teren care e proprietatea cuiva).
Am urmatoarea speta: exista o serie de case insiruite cu gradina. In spatele acestor gradini este o fasie de teren cu o lungime de vreo 200 m si latime de vreo 10m. Dupa multe cautari se pare ca acea fasie de teren nu are proprietar. Eu as dori sa imi extind gradina cu bucata de teren care trece prin dreptul gradinii mele. In acest caz pot face uz de uzucapiune tabulara? Daca da, de ce acte am nevoie pentru a inscrie in CF bucata respectiva de teren? Daca dupa inscrierea terenului si trecerea celor 5 ani, fara ca nimeni sa conteste dreptul meu de proprietate devin automat proprietar, corect? Multumesc.
Răspuns la discuția Cumparare masina
- daca actualul posesor al masinii are doar contractul de v-c dintre el si italian, e suficient? alte acte (in conditiile in care masina nu e inmatriculata in Romania!!) nu are ce sa aiba! actualul proprietar doar prin ctr v-c poate dovedi ca masina ii apartine.
- stiu ca termenul e de 30 zile, dar repet: masina va sta in parcare atat timp pana va fi reparata ca sa treaca ITP-ul (poate dura 1 luna sau 6 luni, in functie de implicarea mea si de buget!!) in acest caz ce penalitati pot primi in momentul in care merg sa o inmatriculez??
As dori sa cumpar o masina. Aceasta e adusa din Italia, are acte si numere de Italia si nu a fost inca inmatriculata in Romania! In acest caz cu cine ( cu cel din Ro care are masina sau cu fostul proprietar italian) si ce tip de contract de v-c trebuie sa fac? Ce se intampla daca nu merg sa inmatriculez masina in ternen de 30 sau 90 zile dupa achizitie, nu mai stiu cat e termenul acum ( in conditiile in care masina va sta in parcare, nu circul cu ea, dar e cam deteriorata si mai trebuie bagati niste bani in ea ca sa pot trece itp-ul)? Multumesc.