As dori sa cumpar o masina. Aceasta e adusa din Italia, are acte si numere de Italia si nu a fost inca inmatriculata in Romania! In acest caz cu cine ( cu cel din Ro care are masina sau cu fostul proprietar italian) si ce tip de contract de v-c trebuie sa fac? Ce se intampla daca nu merg sa inmatriculez masina in ternen de 30 sau 90 zile dupa achizitie, nu mai stiu cat e termenul acum ( in conditiile in care masina va sta in parcare, nu circul cu ea, dar e cam deteriorata si mai trebuie bagati niste bani in ea ca sa pot trece itp-ul)? Multumesc.
Este necesar sa incheiati document achizitie bun mobil cu proprietarul din documentele autovehiculului
Este de preferat ca anterior incheirii documentelor de vanzare cumparare auto sa realizati verificare tehnica in unitate autorizata
Termenul de inmatriculare auto este de 30 de zile la autoritatea fiscala si de 90 de zile la SPR evidenta auto
- daca actualul posesor al masinii are doar contractul de v-c dintre el si italian, e suficient? alte acte (in conditiile in care masina nu e inmatriculata in Romania!!) nu are ce sa aiba! actualul proprietar doar prin ctr v-c poate dovedi ca masina ii apartine.
- stiu ca termenul e de 30 zile, dar repet: masina va sta in parcare atat timp pana va fi reparata ca sa treaca ITP-ul (poate dura 1 luna sau 6 luni, in functie de implicarea mea si de buget!!) in acest caz ce penalitati pot primi in momentul in care merg sa o inmatriculez??