avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate

Buna ziua, am rugamintea sa imi raspundeti la urmatoarea speta: mama mea impreuna cu fratii ei au vandut casa parintesca in care au crescut, de vreo 3 ani. Pe proprietatea respectiva nu a fost facuta succesiunea pe ei mostenitorii. Cumparatorul nu a fost deranjat de acest lucru, el nefiind interesat sa intabule propritatea. Acum, eu as dori sa contest acel cvc si sa incerc sa fac succesiunea pe mine, devenind in acest fel proprietar pe acea proprietate. Mentionez ca pe acel cvc au semnat doar cei 3 mostenitori mentionati mai sus. Am vreo sansa in instanta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tascmob , utilizator 15:09, 20 Februarie 2023
Buna ziua, cum au vandut fara sa detina certificat de mostenitor? Este act notarial contractul de vanzare-cumparare? Dvs. nu puteti face succesiunea dupa bunici daca mama dvs mai este in viata deoarece nu aveti calitatea de mostenitor.
Vânzarea sa făcut pe baza unui titlu de proprietate pe care apăreau: bunica și 2 din cei 4 frați. Bunicul a murit prin '74, nu sa făcut succesiunea după el, și nici după bunica care a murit în 2002. In acest moment toate aceste 3 persoane sint decedate. La momentul semnării unul din cei 2 frați de pe titlu era în viață. Cvc e redactat de mână, nu e autentificat la notar! Deci contractul poate fi atacat? Succesiunea doresc sa o fac cu cei 2 frați în viață (una fiind mama) și cu copii celei de-al 3 frate.
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2023
Tascmob, utilizator
Contractul de vanzare-cumparare imobiliara sub semnatura privata e nul dar poate reprezenta promisiune de vanzare-cumparare ori titlu pentru uzucapiune. Solicitati unui avocat sa va analizeze toate actele pe care le aveti si numai dupa studiul acestora, va poate spune daca aveti un demers la indemana si care este acela.
Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care poate fi cea mai buna solutie? Alin Grecu Alin Grecu Bunicii mei au murit in urma cu cativa ani si eu am trecut pozitia la primarie pe mine de 3 ani si platesc impozitul .Dupa cati ani pot devenii proprietar daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bunicul meu a decedat in anul 1999. exista un titlu ... Florea Iulia Florea Iulia Buna ziua Bunicul meu a decedat in anul 1999. Exista un titlu de proprietate pe mai multe bucati de teren, in total 5,46 hectare. Titlul de proprietate este ... (vezi toată discuția)
Pe numele cui se obtine titlul de proprietate dupa uzucapiune? izabela_25 izabela_25 Sunt unul dintre cei 3 mostenitori ai unui teren de 300m si o casa in bucuresti, care a apartinut bunicului, dar acesta are doar o chitanta de manadin 1949 cu ... (vezi toată discuția)