Bunicii mei au murit in urma cu cativa ani si eu am trecut pozitia la primarie pe mine de 3 ani si platesc impozitul .Dupa cati ani pot devenii proprietar daca am titlu de proprietate ( pe titlu este numele bunicului) , am martori care pot sa spuna ca fratii tatalui meu nu au contribuit cu nimic de 20 de ani la acea locuinta ( nu stiu daca are vreo legatura dar poate va ajuta sa imi dati un raspuns mai bun) , Am buletinul facut pe acea pozitie si sunt singurul locuitor acolo in acte
Faptul ca aveti adresa de domiciliu la bunici nu are nicio relevanta.
Acelasi lucru este valabil si in cazul fratilor tatalui.
Trebuie facuta succesiunea dupa bunici.
Daca tatal dvs nu mai este in viata trebuie sa faceti succediune dupa el si intrati in posedia cotei care i-ar fi revenit tatalui daca nu mai aveti alti frati. Apoi puteti cumpara de la fratii tatalui cotele lor daca vor sa vi le vanda.
Faptul ca platiti impozitul iar nu are relevanta. Nu sunteti obligat sa platiti impozitul ptr cotele celorlalti.
Pai si nu are nici o legatura cu legea uzucapiunii toata povestea asta? Tata este in viata , doar ca fratii lui nu vor sa se multumeasca dar nici nuo sa isi ceara drepturile .Platesc impozitul pentru ca folosesc acel teren si ma gandesc ca ar trebuii sa ma incadrez dupa 7 ani de exemplu in legea uzucapiunii cu titlu de proprieteate si domiciliu acolo
Titlu nu aveti dvs, are bunicul, ca e pe numele lui. Faptul ca il detineti nu va transforma in proprietar.
In ce baza v-ati "trecut" la Primarie?
Trebuie sa fi dezbatut succesiunea dupa bunciii dvs, apoi succesiunea dupa tatal dvs (daca nu mai e in viata).
Daca tatal dvs traieste, ar trebui sa va faca acte in timpul vietii..un contract de donatie sau de intretinere etc.
Numai pe baza unui act de proprietate va inregistrati la Primarie. Modul cum procedeaza angajatii de acolo nu e tocmai legal. Dvs platiti impozite si taxe pe un bun care nu va apartine, pentru care nu aveti acte.
Iar ca sa invocati faptul ca il platiti si il ingrijiti, trebuie sa treaca 30 de ani.
Nu puteti invoca legea uzucapiunii, pentru ca abia au trecut 3 ani si pana la urma nu v-a impiedicat nimeni si nimic sa va puneti actele in regula. Bunicii nu au murit chiar de mult, si toti mostenitorii traiesc. Si maine puteti dezbate succesiunea.
Daca as fi judecator, v-as respinge actiunea.