avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! După moartea bunicilor, părinții mei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! După moartea bunicilor, părinții mei au locuit ...

Bună ziua!

După moartea bunicilor, părinții mei au locuit în casa acestora toată viața. Problema este că succesiunea după bunici nu a fost dezbătută, astfel, casa și terenurile acestora sunt trecute pe un titlu de proprietate cu 4 proprietari (bunicul și încă 3 frați), deși cei 3 frați nu s-au îngrijit niciodată de proprietățile trecute pe titlu.

Acum că și părinții mei s-au stins din viață, eu, împreună cu frații mei nu putem dezbate succesiunea după ei. Am fost îndrumați de un notar fie să deschidem succesiunea după bunici (lucru care ar fi mai complicat) sau eventual, să acționăm în instanță.

Întrebarea mea este dacă putem evita cumva aceste circumstanțe, pe baza faptului că părinții mei au avut grijă de casă și terenuri timp de mai bine de 25 de ani?

Având în vedere că timp de peste 25 de ani, tatăl meu a plătit impozitele la primărie (chiar și acum, atunci când plătim impozitele anuale pe numele lui, plătim integral, pentru casă și toate terenurile) pe casă și terenurile respective (chiar și utilitățile sunt pe numele lui), există vreo modalitate de a trece pe numele lui casa și terenurile pe baza dovezii plății impozitelor, pentru ca apoi să dezbatem succesiunea între noi?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:35, 30 Iulie 2022
Nu exista.
Puteati plăti impozitul și 100 de ani. Primăria încasează banii fără nicio problema.
Întrebarea e: de ce ați dat bani, fără sa aveți acte?
Exista titlu de proprietate, bunicul și cu frații săi puteau sa facă partajul cât timp au fost cu toții în viața, iar părinții dvs trebuiau sa își dezbata succesiunea după bunici.
Practic va așteptați ca doar pentru ca ați plătit impozitul (de ce și în ce calitate legala, nu stiu), sa săriți peste niște proceduri legale, pe care ați avut toooott timpul din lume sa le rezolvați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Terenuri declarate/nedeclarate nicole852107 nicole852107 buna seara,pana in anul 1995,parintii mei au avut grija de bunica,in acelasi timp facandule si contract de intretinere pe casa.in tot timpul acesta (pana in ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)