avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună! Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună! Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci taxele și impozitele ...

Bună!
Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci taxele și impozitele pe casa și teren le plătește tatăl meu De fapt toate aceste ,,dari" le plătește tatăl meu din timpul vieții bunicului. Avem chitanțe de plată. Succesiunea nu s-a făcut, dar tatăl meu s-a îngrijit de proprietate. Nu locuiește acolo, dar amendează anual terenul agricol și se îngrijește de tot. Poate obține titlu de proprietate prin uzucapiune? Care sunt pașii de urmat? Menționez ca deținem actele de proprietate pe numele bunicului.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:21, 24 Martie 2022
Nu.
Tatăl dvs trebuie sa dezbata succesiunea.
De fapt, trebuia în toti acești ani.
Și prin uzucapiune nu se poate?
Nu. Uzucapiunea nu rezolva niște proceduri legale, nefăcute la timpul lor.
Exista acte de proprietate iar detenţia precară ori posesia viciată, oricât ar dura în timp, nu poate duce la dobândirea dreptului de proprietate
Dezbateti succesiunea.
Sa spunem ca prin absurd s ar putea ,,prin uzucapiune" cum spuneti dvs,era vorba de un proces cu taxe de timbru,cu expertize ,ttebuia sa va judecati in contradictoriu cu cineva(,cu cine in cazul dvs?), adica tot erau costuri de platit.Mergeti la un notar si intrebati care sunt costurile altfel nu rezolvati si perpetuati din generatie.in generatie o problema pt cateva mii de lei (desi este posibil sa coste mult mai putin doar nu mosteniti 100 de ha..
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Sunt 8 frați. Doi mai trăiesc. Restul sunt nepoții după frații decedați. Sunt plecați afara. E greu sa-i aduni, sa-i chemi la succesiune. Sunt 17 nepoți plecati de peste 20 de ani. E vorba de 7 ha pământ arabil și o casa ce sta sa cada și o gradina. Cum e mai bine sa procedam?

Alte discuții în legătură

Am o problema jn ceea ce privește succesiunea unei moșteniri. ... ovidiu82tm ovidiu82tm Am o problema jn ceea ce privește succesiunea unei moșteniri. Proprietar este bunica mea care este decedata. Ea a avut doi copii. Unchiul meu care este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua bunicul meu a decedat in anul 1999. exista un titlu ... Florea Iulia Florea Iulia Buna ziua Bunicul meu a decedat in anul 1999. Exista un titlu de proprietate pe mai multe bucati de teren, in total 5,46 hectare. Titlul de proprietate este ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)