Bună!
Bunicul meu a decedat în 1998. De atunci taxele și impozitele pe casa și teren le plătește tatăl meu De fapt toate aceste ,,dari" le plătește tatăl meu din timpul vieții bunicului. Avem chitanțe de plată. Succesiunea nu s-a făcut, dar tatăl meu s-a îngrijit de proprietate. Nu locuiește acolo, dar amendează anual terenul agricol și se îngrijește de tot. Poate obține titlu de proprietate prin uzucapiune? Care sunt pașii de urmat? Menționez ca deținem actele de proprietate pe numele bunicului.
Nu. Uzucapiunea nu rezolva niște proceduri legale, nefăcute la timpul lor.
Exista acte de proprietate iar detenţia precară ori posesia viciată, oricât ar dura în timp, nu poate duce la dobândirea dreptului de proprietate
Dezbateti succesiunea.
Sa spunem ca prin absurd s ar putea ,,prin uzucapiune" cum spuneti dvs,era vorba de un proces cu taxe de timbru,cu expertize ,ttebuia sa va judecati in contradictoriu cu cineva(,cu cine in cazul dvs?), adica tot erau costuri de platit.Mergeti la un notar si intrebati care sunt costurile altfel nu rezolvati si perpetuati din generatie.in generatie o problema pt cateva mii de lei (desi este posibil sa coste mult mai putin doar nu mosteniti 100 de ha..
Sunt 8 frați. Doi mai trăiesc. Restul sunt nepoții după frații decedați. Sunt plecați afara. E greu sa-i aduni, sa-i chemi la succesiune. Sunt 17 nepoți plecati de peste 20 de ani. E vorba de 7 ha pământ arabil și o casa ce sta sa cada și o gradina. Cum e mai bine sa procedam?
Debatere mostenire
nirolf75
Revin cu intrebarea legata de mostenire.
Pamantul si restul bunurilor erau pe numele bunicii mele, fata ei ( mama mea ) decedata, fara frati.....intrebarea ... (vezi toată discuția)