avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debatere mostenire

Revin cu intrebarea legata de mostenire.
Pamantul si restul bunurilor erau pe numele bunicii mele, fata ei ( mama mea ) decedata, fara frati.....intrebarea era daca tatau meu are dreptul la averea soacrei, respectiv bunica mea sau noi nepotii din partea mameii suntem singurii mostenitori...
O jurista de la o primarie, a zis ca tatal nu are nici un drept
Va multumesc pentru rapunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:17, 17 Octombrie 2010
Citeva intrebari :
- cind a decedat bunica si cind mama Dv.?
-daca dupa mama Dv. ati dezbatut sau nu succesiunea ?
-din ce fel de bunuri se compune succesiunea ?
-cine a folosit aceste bunuri ?
-daca este vorba de imobile, situatia acestora in privinta bunicii este sau nu clarificata?
- Mama a decedat inaintea bunicii cu 4 ani
- Nu s-a dezbatut nici o succesiune
- Teren intra si exravilan,
- Bunurile ( terenul ) a fost folosit de tatal meu, care este ginere, in tot acest timp. -Acum tata s-a recasatorit, nu cu acte, si vrea totul pentru actuala s-a sotie.
- Titlul de proprietate pe tot terenul este pe numele bunicii
- Imobilul mi-a fost data mie, prin act de vanzare - cumpare
Va multumesc
Tatal dvs. nu are nici o sansa.
Nici macar la mostenirea dupa sotia lui nu are drept, decat la bunurile pe care le avea ea la momentul decesului. Deci nu si bunurile bunicii, la care aveti doar dvs. drept prin reprezentare. Dar daca aveti ctr. de v-c, chiar nu mai trebuie sa va faceti griji.
multumesc mult de raspuns
Situatia s-a mai limpezit. Tatal Dv. nu are nici un drept asupra averii soacrei sale nici direct si nici prin cota mamei Dv. intrucit aceasta a decedat inaintea bunicii.Singurii in drept sunteti Dv. si fratii Dv. si culegeti intreaga mostenire dupa bunica. Daca aveti contract de vinzare cumparare si acesta este autentificat notarial si se refera la imobilul sau imobilele care formeaza masa succesorala, atunci urmeaza sa il intabulati si acesta sau acestea va revin Dv. in proprietate deplina ele nefacind parte din mostenirea dupa bunica.In atare situatie fratii Dv. nu primesc nimic din mostenire ( daca nu au mai ramas si alte bunuri doar acestea se vor imparti intre Dv.). In privinta tatalui, acesta nu are nici un drept .

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Mosteniri succesive BoangherMihaela BoangherMihaela buna ziua. v-as ruga sa aveti mare rabdare sa-mi cititi mesajul si apoi sa-mi raspundeti. in 1964 s-a cumparat 1000 m patrati teren astfel: baloi elena 500m ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)