avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesorale

Daca parintii nu au succesiunea facuta, si au platit de peste 35 de ani taxe si impozite, in caz de deces al parintilor noi urmasii ce drept avem?
Cel mai recent răspuns: ContSters144818 , utilizator 22:09, 16 Februarie 2013
Inteleg ca parintii nu au dezbatut succesiunea autorilor lor?!
Dupa decesul acestora, va trebui sa solicitati deschiderea tuturor succesiunilor
si au drept si fratii parintilor?
Depinde de situatie, daca imi dati mai multe amanunte, va pot da un punct de vedere
Tata mai are frati, insa pamantul si casa parintilor lui au fost trecute la el in rol si plateste impozit de peste 30 de ani
Stimat forumist,

În ceea ce privește succesiunea tatălui dvs, dvs moșteniți cât lasă acesta.

Problema se pune, însă, ce drepturi are tatăl dvs.

Ca punct de plecare, nu contează neapărat dacă doar tatăl a plătit impozitele, deoarece între coindivizari - ca exemplu - nu se poate invoca uzucapiunea.

Totuși, dacă unchii dvs nu au făcut acte de acceptate expresă/tacită a succesiunii bunicilor dvs - părinții lor și ai tatălui dvs - se poate argumenta o potențială calitate de acceptant al tatălui dvs și neacceptanți ai unchilor. Practic unchii au un drept succesoral, drept care poate fi contracarat prin neacceptare.

Problema nu este chiar simplă, și poate nu ar fi rău să consultați un avocat pentru a o lămuri.

Cu stimă.



Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
andreigrigoriu, moderator

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 suntem doi frati, parintii au decedat-[tatal acum 40 ani mama in 2011] nu s-a dazbatut succesiunea . eu am ramas cu toate cheltuielile inclusiv ... (vezi toată discuția)
Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)