Succesiune dupa 19 ani, Tatal meu a murit acum 19 ani. Eu nu locuiesc in Romania si nu am cunostinte de drept roman. De aceea nici nu stiam ca am drepturi asupra bunurilor lui.
Mama mea le-a folosit si acum m-a chemat in instanta pentru a face succesiunea. Eu vreau sa accept succesiunea la pretul pietii.
Ar exista posibilitatea teoretică ca reclamantul, vazand intampinarea depusa de mine, poate sa modifice înainte de prima infatisare cererea in judecată si sa invoce tardivitatea mea sau prescrierea dat fiind ca nu am deschis succesiunea si nu am avut nimic in comun cu imobilele in cei 19 ani de la deces?
De asemenea cum vede instanta faptul ca ea a spus ca nu a putut sa ma gaseasca, cand eu am dovezi clare ale coresponentei noastre.
ne gindim sa deschidem o succesiune si nu stim exact adresa unui imobil care ar fi fost in posesia celui decedat acum 20 ani. Stil doar ca era in sectorul 6. Cum pot afla adresa si restul detaliilor? Este vreun registru pe care il pot consulta online?
În timpul copilăriei mele, eu am fost un copil neglijat. Aveam lucruri de mâna a doua, rupte, in timp ce mama mea îsi cumpara lucruri scumpe si avea numai grija de ea si mergea singura in vacanțe, la concerte, etc.
Acest lucru a continuat mulți ani, si cand m-am însurat student fiind, deoarece nu aveam haine si aveam o jacheta fără fermoar cand afara erau -15 grade, socrul meu mi-a luat haine.
M-am mutat cu soția in apartamentul ei, luat de părinții ei si părinții mei nu m-au susținut financiar. După ce m-am însurat am început sa lucrez.
După ce am plecat in Italia, m-au hartuit prin cunostinte si nu am mai vorbit cu ea de 20 de ani.
Mama mea are un apartament in Iasi, dar de asemena când trăia tatăl meu aveau o garsonieră in Su,ceava si tatăl meu avea conturi bancare. Grasoniera a fost mostenita de tatăl meu.
Cu apartamentul din Iasi si cu garsoniera putea sa ducă o viata fericita fără sa mă mai deranjeze pe mine.
Mama mea a vandut garsoniera si și-a luat o casa de vacanta. Vreau sa aflu dacă acesta garsonieră a fost vanduta înainte ca tatăl meu sa moara si nu stiu cum.
Ma gandesc si am nevoie de sfatul dumneavoastra cum pot sa fac sa fiu sigur ca nu o sa mai puna sa ii plătesc vreun ajutor ptr ca am auzi de legea asta absurda prin care poti fi obligat sa iti intretii parintii.
1. Este mai bine sa accept succesiunea si după aceea sa ii dau % meu din mostenire bazat pe un contract ferm ca nu ma mai cauta si-mi cere ajutorul toata viata?
2.Cum pot sa dovedesc ca tatăl meu a mai avut o grasoniera si conturi acum 20 de ani?
3. Consider valoarea apartamentului din 2001 sau de acum?
4. Poate sa zica mama mea ca a făcut imbunatatiri la apartament si ca nu trebuie sa mai îmi dea banii, sau astea sunt problema ei?
Multumesc anticipat