avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei808080

Activitate Andrei808080

Ma puteti lamuri va rog in urmatoarea speta?

EX: sotia mea are handicap locomotor si beneficiem de o legitimatie pt parcare in locurile rezervate persoanelor cu handicap. As vrea sa stiu daca atunci cand sotia NU este prezenta in masina daca pot folosi legal parcarile rezervate , in lipsa ei practic eu neavand calitatea de (insotitor) .
Multumesc
Am înțeles......joi voi studia dosarul și implicit "ordonanța procurorului" o sa revin cu o concluzie....
Va mulțumesc mult !

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

De exemplu, in sensul in care solicitati tragerea la raspundere penala a faptuitorului, solicitati daune materiale, morale. etc

Domnule avocat la.ce se referă * 318 alin 2 lit f )) atitudinea procesuală a persoanei vătămate*
Nu reușesc să inteleg ....

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu vi s-a comunicat ordonanta?
Procurorul il poate obliga prin ordonanta să repare paguba produsă ori să convină cu partea civilă o modalitate de reparare a acesteia, trebuie sa o cititi si sa vedeti ce s-a dispus.


Va salut cu respect....inca nu am primit nimic acasă....in 25.06 a apărut pe site-ul portal.just.ro dosarul înregistrat......Am făcut acum o programare sa studiez dosarul ajuns in arhiva judecătoriei .


SINCER credeam că procedura e altfel, până să dispună aceasta "renunțare" să găsim o modalitate sa îmi recuperez telefonul spart :) și apoi să dispună renunțarea la urmărirea penală..

Bănuiesc că dacă a dat deja aceasta soluție , rămân cu buza umflata :) ......

Mulțumesc de răspuns
Buna ziua , sunt parte vătămată într-un dosar având că obiect "lovirea și alte violențe " și "distrugerea" , am fost audiat că martor prima data pt cercetarea inrem *m-am constituit parte civilă * apoi a fost audiat "făptașul " care a recunoscut tot , (exista imagini la dosar filmate de mine ) ....când am fost audiat am cerut daune o sumă de bani pt "telefonul distrus și expertizat de politie " și pt "pumnii luați " (7 zile îngrijiri ) .

Au trecut 6 luni cu tot cu perioada de stare de urgență .....iar de câteva zile a apărut pe portalul Judecătoriei un dosar cu *numele meu și făptașului " având că obiect **confirmare renunțare la urmărire penală**...318. cu termen peste 6 luni
* Am citit articolul 318....am înțeles că procurorul poate renunța la urmărire.daca nu exista " interes public ".......
Exista până ai un articol in presa online despre caz și declarații ale făptașului la ziar .
Având în vedere cele relatate exista posibilitatea până la urmă să rămân cu bătaia luată și telefonul distrus ? Sau prin ordonanța procurorului poate fi obligat "făptașul " sa "repare prejudiciul" .....( Trebuia să ne "impacam înainte să facă procurorul acest demers de renunțare ?)

PS : făptașul este un Polițist care se afla in timpul liber ....(am aflat ulterior că este polițist )


Mtumesc