avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Activitate laura.florescu

Activitate laura.florescu

In anul 2015 societatea a fost platitoare de impozit pe profit, la 01.01.2016 a trecut la microintreprindere. Pentru anul 2015 a fost platit impozit pe profit in plus. Acesta poate fi compensat cu impozitul pe venit datorat ulterior?
Termen depunere bilant ONG. 29 aprilie, 30 aprilie sau 2 mai?
Care este regimul TVA aplicat pentru o prestare de serviciu efectuata de un expert rezident roman (persoana fizica) pentru o societate inregistrata in Ungaria?
Este obligatoriu sa mentii ca si angajator aceeasi persoana pe durata determinata de 12 luni sau poate fi schimbata persoana, cu obligatia sa se respecte termenul de 12 luni?

Referitor la prevederea din codul fiscal: Pentru microîntreprinderile care nu au niciun salariat, în situația în care angajează un salariat, în scopul modificării cotelor de impozitare prevăzute la alin. (1), noul salariat trebuie angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni."
Un ONG organizeaza cursuri pentru formare profesionala. Pentru comisia de examinare a incheiat contracte de antrepriza pentru servicii intelectuale cu persoane fizice care au si calitatea de angajat in alta parte. Impozitul pe venit al acestora se retine la sursa si se declara prin declaratia 100 la venituri din alte surse sau sunt considerate venituri salariale in declaratia 112? Se depune si declaratia 205 pentru beneficiarii de venit la finalul anului?
Pentru acces la aplicatia Zoom se emite o factura in dolari purtatoare de TVA. Cum se inregistreza in declaratia 300 si 394, respectiv tratamentul contabil si fiscal al acestei facturi?
Multumesc.