avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate dsm.daniel

Activitate dsm.daniel

Bun.
Va multumesc frumos pentru clarificare! :)
Pai asta e, ca nu a contribuit.
Si am inteles ca spunea ea ceva ca are ceva drept, nu stiu, deoarece a stat cu el mai mult de 5 ani.
Si asta m-a pus pe ganduri.

Geanina DRIAN a scris:

Nu are niciun drept în virtutea relației de concubinaj sau pentru ca e mama copilului. Dacă, însă, demonstrează că a contribuit cu bani la bunurile comune, poate cere contravaloarea acestei contribuții.

Buna ziua!
Am in familie, sa-i spun asa, o problema mai delicata.
Parintii mei sunt divortati de mai bine de 15 ani, iar eu am ramas in grija mamei.
Problema careia i-as cauta solutie este urmatoarea:
-Dupa divortului dintre ai mei, cativa ani mai tarziu tatal meu a inceput sa traiasca in concubinaj cu o alta femeie. In urma acestei relatii de 7 ani a rezultat un copil (in prezent are 3 ani). Situatia dintre cei doi a inceput, de un an as zice, nu stiu sigur, sa fie mai nasoala.
In cazul despartirii dintre cei doi, ce drepturi are mama copilului asupra "averii" in cazul in care aceasta nu este trecuta in niciun act de proprietate si nici nu a contribuit cu vreun sprijin financiar? (Si in continuare refuza sa o faca avand in vedere starea proasta de sanatate a tatalui meu.)
Am gasit in "ORDIN Nr. 3844/2016 din 24 mai 2016 pentru aprobarea Regulamentului privind regimul actelor de studii şi al documentelor şcolare gestionate de unităţile de învăţământ preuniversitar" la "SECŢIUNEA 1 Întocmirea, completarea, eliberarea şi arhivarea actelor de studii" ART 6. (9) În situaţii excepţionale, bine motivate, în care se constată imposibilitatea semnării de către preşedintele comisiei de examen a actelor de studii care se eliberează absolvenţilor care au promovat examenul de absolvire/finalizare, acestea vor fi semnate de către preşedintele comisiei judeţene de examen."
E posibil ca la "motiv bine intemeiat" sa poata fi trecut acest fapt cum ca nu am predat acel manual? Adica.. mi se pare putin absurd deoarece le pot achita contravaloarea acestuia si se rezolva prin achizitionarea unuia nou. (avand in vederea si calitatea manualelor.. ar fi bune unele noi...)
da. adeverinta. ma scuzati. am scris putin in graba, insa mi-au spus ca nu mi le vor elibera pe acel motiv. ce pot face in situatia aceasta?
Buna ziua!
Am fost astazi la unitatea de invatamant absolvita si mi s-a spus ca nu-mi vor da diploma de absolvire a liceului si a celei de bacalaureat pe motiv ca nu as fi returnat toate manualele scolare. (Manualul despre care este vorba fiind un manual de Literatura Universala pe care, la inceputul anului, 4 elevi din clasa, inclusiv eu, nu l-am primit. Le-am propus sa le platesc acea carte, insa m-au refuzat si nu am de unde sa le dau cartea pe care n-am primit-o.
Au voie sa faca asa ceva?

Imi cer scuze daca cumva am postat in forumul si categoria acestuia gresita.